Nurmen lannoitusohjelmat

Nurmen lannoitusohjelmat

Yaran lannoitusohjelmat auttavat saavuttamaan määrältään ja laadultaan hyvän nurmisadon.

Lannoitusohjelmat

Tutustu nurmen koetuloksiin

Tutustu nurmen koetuloksiin

Tutustu tästä nurmen lannoituskokeisiin. Koetuloksia on esimerkiksi nurmen YaraVita-lehtilannoituksesta ja tasapainoisesta lannoituksesta.

Tutustu tutkimuksiin

 

Kohti kestävää nurmentuotantoa

Yaran lannoitusohjelmissa tavoitellaan nurmiviljelyn kestävää tehostamista, hyviä satoja ja ravinteiden tarkkaa käyttöä sekä alhaista lopputuotteen hiilijalanjälkeä.

Yaran lannoitusohjelmissa tavoitellaan nurmiviljelyn kestävää tehostamista, hyviä satoja ja ravinteiden tarkkaa käyttöä sekä alhaista lopputuotteen hiilijalanjälkeä. Yara on mukana Valion koordinoimassa Carbo-hankkeessa, jossa 50:llä pilottitilalla mitataan nurmilohkojen ravinnetaloutta. Hanke tarjoaa arvokasta tietoa ravinteiden käytön tehokkuudesta tilatasolla. 

Tutustu Carbo-tiloihin ja kestävään nurmentuotantoon!

Ota ilmainen Atfarm käyttöösi ja tarkenna typenkäyttöä nurmilla

Ota ilmainen Atfarm käyttöösi ja tarkenna typenkäyttöä nurmilla

Järkevä ravinteiden käyttö on tulevalla kasvukaudella yksi tärkeimmistä päätöksistä nurmirehun tuotannossa. Mille peltolohkoille ravinteita kannattaa satsata? Mikä on satotaso- tai raakavalkuaistavoite? Miten parantaa ravinteiden käytön tehokkuutta?

Lue lisää

Tehot irti erilaisista nurmisiemenseoksista optimoidulla lannoituksella

YaraMila- ja YaraBela-lannoitteissa on tarjolla sopivassa suhteessa nopeasti käyttökelpoista nitraattityppeä ja hitaammin käyttökelpoista ammoniumtyppeä.

Arvokkaiden lannoituspanosten optimointi on entistä tärkeämpää tulevana kasvukautena. Lannoituksen optimoinnissa typen eri muotojen määrä ratkaisee sen, kuinka suuria ja laadukkaita nurmisatoja voidaan tuottaa. YaraMila- ja YaraBela-lannoitteissa on tarjolla sopivassa suhteessa nopeasti käyttökelpoista nitraattityppeä ja hitaammin käyttökelpoista ammoniumtyppeä.

Lue lisää

Pitkäaikainen tutkimustieto auttaa sopeutumaan erilaisiin kasvukausiin

Pitkäaikainen tutkimustieto auttaa sopeutumaan erilaisiin kasvukausiin

Lannoituskustannusten merkittävä nousu vaatii nurmirehun tuotannon uudelleenarviointia tulevalle kasvukaudelle. Muutokset tulevan kasvukauden lannoituskäytänteissä vaikuttavat ruokinnan suunnitteluun seuraavalla sisäruokintakaudella.

Lue lisää

Paranna valkuaisomavaraisuutta Yaran lannoitusratkaisuilla

https://www.yara.fi/lannoitus/nurmi/nurmen-tutkimukset/2021-09-06-paranna-valkuaisomavaraisuutta-yaran-lannoitusratkaisuilla/

Vuonna 2015 julkaistussa ’Tiekartta Suomen proteiiniomavaraisuuden parantamiseksi’ todetaan nurmien olevan merkittävä viljelykasvi valkuaisomavaraisuuden kannalta. Nurmirehun tuottaman rehuvalkuaisen määrä on kaksinkertainen verrattuna ohraan ja viisinkertainen rypsiin ja rapsiin verrattuna. Tavoitteeksi asetettiinkin nurmirehun riittävän raakavalkuaispitoisuuden varmistaminen ja sitä kautta valkuaisomavaraisuuden parantaminen.

Lue lisää

Tutkitusti tehokasta ravinteiden käyttöä

Tutkitusti tehokasta ravinteiden käyttöä

Nurmirehun tuotannossa lannoituspanosten tarkka käyttö on yhä tärkeämpää. Yaran lannoitusratkaisut varmistavat ravinteiden kohdentumisen sadonmuodostukseen, jolloin typenkäytön tehokkuus on korkea. Tehokas typenkäyttö nostaa nurmirehun raakavalkuaispitoisuuden tavoitetasolle, parantaa tilan valkuaisomavaraisuutta ja vähentää täydennysvalkuaisen ostotarvetta.

Lue koko artikkeli 

Vinkkejä suureen nurmisatoon