Apilanurmille YaraVita Brassitrel Pro ja YaraVita Multicrop Bio

Apilanurmille YaraVita Brassitrel Pro ja YaraVita Multicrop Bio

Apilapitoiset nurmet kiinnostavat ja niiden viljely yleistyy nopeasti. Miten huomioida apila nurmien hivenlannoituksessa? Apila ottaa noin puolet enemmän kalsiumia, magnesiumia ja booria kuin puhdas nurmiheinä. Edellisten lisäksi apila tarvitsee riittävästi molybdeeniä typensidonnassa tärkeän nitrogenaasi-entsyymin keskusatomiksi.

Lue lisää apilanurmien lannoituksesta

 

Pornaisissa poikkeuksellisen hyvä nurmivuosi

Pornaisissa poikkeuksellisen hyvä nurmivuosi

Tuula ja Janne Toivosen maitotila on yksi viidestäkymmenestä Valion ja Yaran Carbo-tiloista, jolla kehitetään resurssitehokasta nurmiviljelyä. Tilalle on asennettu Vaisalan sääasema ja maan lämpötilaa ja kosteutta mitataan SoilScoutin maasensoreilla. Pilottilohkojen sato punnitaan ajoneuvovaa’alla ja nurmirehun laatu analysoidaan jokaiselta sadolta lohkokohtaisesti.Lue lisää hyvästä nurmisadosta

Kuikkalahti Dairyssä tehdään hiilitietoisia valintoja nurmiviljelyssä.

Kuikkalahti Dairyssä hiilitietoisia valintoja nurmiviljelyssä

Maaningalla Kuikkalahti Dairyssä otetaan Markus Rytkösen johdolla askeleita kohti hiilitietoista nurmen tuotantoa. Tilalla tehtäviä toimenpiteitä ovat tasapainoinen lannoitus, lannoitteen matala hiilijalanjälki, lannan, eli hiilisyötteen, käyttö lannoituksessa ja täsmäviljelytyökalujen, kuten Atfarmin, hyödyntäminen.

Lue lisää hiilitietoisen nurmiviljelijän valinnoista

Alajoen tilalla on nurmirehuruokinnalla 300 lypsävää.

Alajoen tila kehittää nurmiviljelyä monipuolisesti

Äärimmäiset sääolot luovat haasteita Suomen viljelyoloissa viihtyneelle nurmelle. Carbo-hankkeessa mukana olevalla Alajärven tilalla keskitytään muun muassa typpilannoituksen hallintaan ja viljelykasvien monipuolistamiseen sään aiheuttamien satomenetysten minimoimiseksi.

Lue lisää Alajoen tilan ratkaisuista

Nurmen lannoitusohjelmat

Nurmen lannoitusohjelmat

Yaran lannoitusohjelmat auttavat saavuttamaan määrältään ja laadultaan hyvän nurmisadon.

Lannoitusohjelmat

Nurmen satolaskin

Nurmen satolaskin

Nurmen satolaskimen avulla voit arvioida tilakohtaisen keskisatotarpeen. Testaa myös miten muutos eläimäärässä vaikuttaa satotavoitteeseen.

 

Nurmen satolaskin

 

 

Vinkkejä suureen nurmisatoon