Nurmen lannoitusohjelmat

Nurmen lannoitusohjelmat

Yaran lannoitusohjelmat auttavat saavuttamaan määrältään ja laadultaan hyvän nurmisadon.

Lannoitusohjelmat

Tutustu nurmen koetuloksiin

Tutustu nurmen koetuloksiin

Tutustu tästä nurmen lannoituskokeisiin. Koetuloksia on esimerkiksi nurmen YaraVita-lehtilannoituksesta ja tasapainoisesta lannoituksesta.

Tutustu tutkimuksiin

 

Yaran lannoitusohjelmissa tavoitellaan nurmiviljelyn kestävää tehostamista, hyviä satoja ja ravinteiden tarkkaa käyttöä sekä alhaista lopputuotteen hiilijalanjälkeä.

Kohti kestävää nurmentuotantoa

Yaran lannoitusohjelmissa tavoitellaan nurmiviljelyn kestävää tehostamista, hyviä satoja ja ravinteiden tarkkaa käyttöä sekä alhaista lopputuotteen hiilijalanjälkeä. Yara on mukana Valion koordinoimassa Carbo-hankkeessa, jossa 50:llä pilottitilalla mitataan nurmilohkojen ravinnetaloutta. Hanke tarjoaa arvokasta tietoa ravinteiden käytön tehokkuudesta tilatasolla. 

Tutustu Carbo-tiloihin ja kestävään nurmentuotantoon!

https://www.yara.fi/lannoitus/nurmi/nurmen-tutkimukset/2021-09-06-paranna-valkuaisomavaraisuutta-yaran-lannoitusratkaisuilla/

Paranna valkuaisomavaraisuutta Yaran lannoitusratkaisuilla

Vuonna 2015 julkaistussa ’Tiekartta Suomen proteiiniomavaraisuuden parantamiseksi’ todetaan nurmien olevan merkittävä viljelykasvi valkuaisomavaraisuuden kannalta. Nurmirehun tuottaman rehuvalkuaisen määrä on kaksinkertainen verrattuna ohraan ja viisinkertainen rypsiin ja rapsiin verrattuna. Tavoitteeksi asetettiinkin nurmirehun riittävän raakavalkuaispitoisuuden varmistaminen ja sitä kautta valkuaisomavaraisuuden parantaminen.

Lue lisää

Tutkitusti tehokasta ravinteiden käyttöä

Tutkitusti tehokasta ravinteiden käyttöä

Nurmirehun tuotannossa lannoituspanosten tarkka käyttö on yhä tärkeämpää. Yaran lannoitusratkaisut varmistavat ravinteiden kohdentumisen sadonmuodostukseen, jolloin typenkäytön tehokkuus on korkea. Tehokas typenkäyttö nostaa nurmirehun raakavalkuaispitoisuuden tavoitetasolle, parantaa tilan valkuaisomavaraisuutta ja vähentää täydennysvalkuaisen ostotarvetta.

Lue koko artikkeli 

Yaran lannoitteilla seleeni kustannustehokkaasti nurmirehuun

Yaran lannoitteilla seleeni kustannustehokkaasti nurmirehuun

Suomen maaperä on tunnetusti seleeniköyhää ja tutkitusti paras tapa tyydyttää tuotantoeläinten seleenintarve on käyttää Yaran seleenipitoisia lannoitteita ja tuottaa seleenipitoista nurmirehua. Tarvittaessa seleeninsaantia voi täydentää erilaisin rehulisin. Yaran lannoitteissa seleeni sijaitsee rakeen sisällä, joka varmistaa lannoitteiden turvallisen käytön ja tasaisen seleenipitoisuuden nurmirehussa. Tuotantoeläimet pystyvät hyödyntämään nurmirehuun sitoutuneen orgaanisen seleenin tehokkaasti ja siksi jokainen nurmisato tulee lannoittaa Yaran seleenipitoisella lannoitteella.

Lue lisää

Vinkkejä suureen nurmisatoon