tammikuuta 20, 2022

YaraVita BIOTRAC lisäsi toista nurmisatoa +540 kg ka/ha

YaraVita-biostimulantit parantavat viljelykasvien abiottisten stressien, kuten kuivuuden ja liiallisen märkyyden sietoa. Kaksi tai kolme kertaa kasvukaudessa korjattaville säilörehunurmille niiton jälkeinen kuivuus hidastaa tai jopa estää kasvuunlähdön ja alentaa merkittävästi nurmisatoa.
Biostimulantit lisäävät nurmien kuiva-ainesatoa.
Biostimulantit lisäävät nurmien kuiva-ainesatoa.

Viime kesänä biostimulantteja testattiin Kotkaniemessä ensimmäistä kertaa myös nurmilla. Ensimmäinen nurmisato korjattiin kesäkuun 12. päivä. YaraVita BIOTRAC -käsittely tehtiin, kun uutta lehtimassaa oli niiton jälkeen muodostunut, ja kasvuston korkeus oli noin 10 cm. YaraVita BIOTRAC -käsittely paransi toisen sadon kasvuunlähtöä. Lisää toista nurmisatoa saatiin +540 kg ka/ha, kun YaraVita BIOTRACia käytettiin 3 l/ha.

YaraVita BIOTRACin kanssa tankkiseokseen sopii hyvin YaraVita Thiotrac 300 (5 l/ha), jolla on saatu erityisesti kuivina kesinä merkittäviä sadonlisiä ja korkeampia raakavalkuaispitoisuuksia. Paras teho YaraVita-biostimulanteista saadaan yhdessä Yaran muiden kasvinravitsemusratkaisujen kanssa.

image4s52h.png

Kuva: YaraVita BIOTRAC -käsittely tehosti toisen nurmisadon kasvuunlähtöä kuivissa kasvuoloissa ja nosti kuiva-ainesatoa 540 kiloa hehtaarille. 

YaraVita BIOTRAC tehostaa juurten kasvua ja lisää hiusjuuren määrää. Kuva: Yara Pocklington

YaraVita BIOTRAC tehostaa juurten kasvua ja lisää hiusjuuren määrää. Kuva: Yara Pocklington.