Atfarm – tee täsmälannoitus tilallasi helpoksi

Atfarm mittaa satelliittiteknologian avulla kasvustoa ja optimoi typpilannoituksen lohkon tarpeen mukaiseksi.

Tutustu Atfarm-palvelun sivuihin

Tilaa veloitukseton Atfarm täältä

Oletko jo käyttäjä? Kirjaudu sisään tästä

 

Atfarmilla seuraat satelliittikuvien avulla kasvuston kehittymistä ja luot helposti ja nopeasti erilaisia levityskarttoja lannoituksen tarkentamiseen. Ohjelma hyödyntää lannoituskarttojen luonnissa samaa algoritmia kuin Yara N-Sensor.

Atfarm toimii niin tietokoneella, tabletilla kuin mobiilistikin.
Atfarm toimii niin tietokoneella, tabletilla kuin mobiilistikin.

 

Ohjelman etuna on sen joustavuus: voit hallita lannoitusstrategiaasi säätämällä sitä kulloisenkin tarpeen mukaan. Esimerkiksi levityskarttaan on mahdollista tehdä muutoksia ennen sen viemistä lannoitteenlevittimeen.

Atfarm-levityskartat toimivat useimmissa lannoitteenlevittimissä. Voit myös käyttää Atfarm-mobiilisovelluksella älypuhelintasi päätelaitteena lannoitemäärän reaaliaikaisessa säädössä lannoituksen aikana.

Lannoitustarve lohkon sisällä vaihtelee

Satelliittikuvien ansiosta saat yleiskuvan peltolohkosi kasvustosta, havaitset muutokset kasvuston biomassassa ja ehdit reagoimaan mahdollisiin ongelmiin ajoissa.

Atfarmin biomassakartta kertoo kasvuston vaihtelusta ja satopotentiaalista, lisälannoituskartta osoittaa alueet, joiden lisälannoituksesta on hyötyä ja levityskartta ohjaa lannoitteenlevitintä tekemään lannoituksen oikeaan aikaan.

Atfarmin biomassakartta kertoo kasvuston vaihtelusta ja satopotentiaalista, lisälannoituskartta osoittaa alueet, joiden lisälannoituksesta on hyötyä ja levityskartta ohjaa lannoitteenlevitintä tekemään lannoituksen oikeaan aikaan.

Atfarm mahdollistaa myös peltolohkojen välisen vertailun, jolloin voit kohdistaa aikasi ja tuotantopanoksesi sinne, mistä siitä saa parhaan hyödyn.

Atfarm maksutta 12 kk ajaksi Yaran asiakkaille

Atfarmilla saat tarkennettua lannoitusta ja kohdistettua ravinteet oikeaan paikkaan. Tarjoamme vuonna 2022 Yaran asiakkaille Atfarm ilmaiseksi käyttöön 12 kuukauden ajaksi, kun teet tilauksen vuonna 2022.

Rekisteröidy palveluun ja aloita käyttö heti!

Uusia ominaisuuksia Atfarmissa

Uutta Atfarmissa vuonna 2022: Säätiedot ja biomassakehityksen vertailu! Atfarmin uusi säätiedot-ominaisuus kertoo, milloin on parhaat sääolosuhteet lannoittamiselle peltolohkokohtaisesti. Suositukset perustuvat sääolosuhteisiin, joihin kuuluvat muun muassa tuuli, sademäärä, ilmankosteus, sade ja lämpötila. Katso video

Atfarmin toinen uusi kiinnostava vuonna 2022 julkaistu ominaisuus on biomassakehityksen vertailu. Atfarmissa voi nyt vertailla kahta eri biomassakarttaa, ja katsoa miten biomassa on muuttunut ja kehittynyt. Katso video

Lisäpalveluna N-tester BT -typpimittari

Atfarmiin on saatavilla myös lisäpalveluna Yara N-Tester BT.  Kyseessä on käsikäyttöinen lehden typpimäärän tarkasti mittaava laite, jolla määrität lisätyppilannoituksen tarpeen.

Pellolla otettu Yara N-tester BT:n mittaustulos siirtyy automaattisesti Atfarmiin ja on löydettävissä kyseisen pellon kohdalta, kun seuraavan kerran avaa Atfarmin.

Atfarmin uusi asiakasratkaisu tuo lisämahdollisuuksia neuvontaan

Jos olet neuvoja, saat Atfarmin käyttöösi veloituksetta. Asiakasratkaisun avulla saat paremman yleiskuvan asiakkaidesi pelloista ja tiedoista. Voit helposti mennä asiakkaan tilille ja työskennellä hänen peltojensa kanssa, sekä auttaa viljelijää hallitsemaan tiliään ja peltojaan Atfarmilla. Lisäksi voit seurata sadon kehitystä läpi kauden satelliittikuvista asiakkaan pelloilla.

Omalla N-Tester BT -tilauksella voit tehdä mittaukset asiakkaiden pelloilla ja tallentaa mitatut tiedot nykyiselle pellolle, jotta kaikkia mittauksia on helppo seurata ja jakaa ne viljelijän kanssa Atfarmin kautta.

Jos neuvojana haluat auttaa viljelijääsi tekemään sovelluskarttoja pelloilla, on viljelijälläsi oltava voimassa oleva Atfarm-tilaus. Tällöin voit myös auttaa viemään lannoituskarttoja (VRA-tiedostoja) viljelijäsi Atfarm-tilille.

Katso videoilta vinkit Atfarmin käyttöön!

 

Kokemuksia Atfarmin käytöstä

Ota ilmainen Atfarm käyttöösi ja tarkenna typenkäyttöä nurmilla

Ota ilmainen Atfarm käyttöösi ja tarkenna typenkäyttöä nurmilla

Järkevä ravinteiden käyttö on tulevalla kasvukaudella yksi tärkeimmistä päätöksistä nurmirehun tuotannossa. Mille peltolohkoille ravinteita kannattaa satsata? Mikä on satotaso- tai raakavalkuaistavoite? Miten parantaa ravinteiden käytön tehokkuutta?

Lue koko juttu

Kokemuksia Atfarmista

Olli Marttilan kokemuksia Atfarm-täsmäviljelytyökalusta

Atfarm on Yaran täsmälannoitukseen kehittämä satelliittipalvelu. Haastattelimme Olli Marttilaa ja kysyimme hänen kokemuksiaan Atfarmista.

Lue lisää

Täydennä Atfarmisi N-Tester BT:llä

Yara N-Tester BT

Yara N-Tester BT on käsikäyttöinen lehden typpimäärän tarkasti mittaava laite, jolla selvität kasvuston tarvitseman lisätyppilannoituksen määrän. Yara N-Tester BT toimii osana Atfarm-sovellusta.

Lue lisää