Atfarm – tee täsmälannoitus tilallasi helpoksi

Atfarm mittaa satelliittiteknologian avulla kasvustoa ja optimoi typpilannoituksen lohkon tarpeen mukaiseksi.

Rekisteröidy tästä Oletko jo käyttäjä? Kirjaudu tästäTutustu Atfarm-palvelun sivuihin

Atfarmilla seuraat satelliittikuvien avulla kasvuston kehittymistä ja luot helposti ja nopeasti erilaisia levityskarttoja lannoituksen tarkentamiseen. Ohjelma hyödyntää lannoituskarttojen luonnissa samaa algoritmia kuin Yara N-Sensor

Atfarm toimii niin tietokoneella, tabletilla kuin mobiilistikin.
Atfarm toimii niin tietokoneella, tabletilla kuin mobiilistikin.

 

Ohjelman etuna on sen joustavuus: voit hallita lannoitusstrategiaasi säätämällä sitä kulloisenkin tarpeen mukaan. Esimerkiksi levityskarttaan on mahdollista tehdä muutoksia ennen sen viemistä lannoitteenlevittimeen.

Atfarm-levityskartat toimivat useimmissa lannoitteenlevittimissä. Voit myös käyttää Atfarm-mobiilisovelluksella älypuhelintasi päätelaitteena lannoitemäärän reaaliaikaisessa säädössä lannoituksen aikana.

Lannoitustarve lohkon sisällä vaihtelee

Satelliittikuvien ansiosta saat yleiskuvan peltolohkosi kasvustosta, havaitset muutokset kasvuston biomassassa ja ehdit reagoimaan mahdollisiin ongelmiin ajoissa.

Atfarmin biomassakartta kertoo kasvuston vaihtelusta ja satopotentiaalista, lisälannoituskartta osoittaa alueet, joiden lisälannoituksesta on hyötyä ja levityskartta ohjaa lannoitteenlevitintä tekemään lannoituksen oikeaan aikaan.

Atfarmin biomassakartta kertoo kasvuston vaihtelusta ja satopotentiaalista, lisälannoituskartta osoittaa alueet, joiden lisälannoituksesta on hyötyä ja levityskartta ohjaa lannoitteenlevitintä tekemään lannoituksen oikeaan aikaan.

Atfarm mahdollistaa myös peltolohkojen välisen vertailun, jolloin voit kohdistaa aikasi ja tuotantopanoksesi sinne, mistä siitä saa parhaan hyödyn.

Atfarmia pääsee kokeilemaan ilmaiseksi

Atfarmin hinta on 195 euroa vuodessa. Summalla saat rajoittamattomat käyttöoikeudet palveluun, sisältäen myös Atfarm-mobiilisovelluksen.

Tarjoamme nyt kaikille asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua Atfarmiin ilmaiseksi. Ilmaiseen käyttöoikeuteen kuuluu yhden peltolohkon tarkastelu, mukaan lukien satelliittikuvat ja levityskartan teko lohkolta. Rekisteröidy palveluun ja aloita kokeilu heti!

Atfarm-ohjelmaan on tullut toiminto, jolla tilauksen voi peruuttaa halutessaan myös itse.

Uusia ominaisuuksia Atfarmissa

Atfarmin mobiilisovellus on nyt täydennetty kuva-analyysityökalulla. Työkalun avulla voi mitata kasvustojen ottaman typen määrän kasvukauden alussa pensastumisvaiheessa. Palvelu on käytössä toistaiseksi ohralla ja syysvehnällä. Kuva-analyysi toimii myös Atfarmin ilmaisversiossa.

Atfarmiin on saatavilla myös lisäpalveluna Yara N-Tester BT.  Kyseessä on käsikäyttöinen lehden typpimäärän tarkasti mittaava laite, jolla määrität lisätyppilannoituksen tarpeen.

Pellolla otettu Yara N-tester BT:n mittaustulos siirtyy automaattisesti Atfarmiin ja on löydettävissä kyseisen pellon kohdalta, kun seuraavan kerran avaa Atfarmin.

Atfarmin uusi asiakasratkaisu tuo lisämahdollisuuksia neuvontaan

Jos olet neuvoja, saat Atfarmin käyttöösi ilmaiseksi. Asiakasratkaisun avulla saat paremman yleiskuvan asiakkaidesi pelloista ja tiedoista. Voit helposti mennä asiakkaan tilille ja työskennellä hänen peltojensa kanssa, sekä auttaa viljelijää hallitsemaan tiliään ja peltojaan Atfarmilla. Lisäksi voit seurata sadon kehitystä läpi kauden satelliittikuvista asiakkaan pelloilla.

Omalla N-Tester BT -tilauksella voit tehdä mittaukset asiakkaiden pelloilla ja tallentaa mitatut tiedot nykyiselle pellolle, jotta kaikkia mittauksia on helppo seurata ja jakaa ne viljelijän kanssa Atfarmin kautta.

Jos neuvojana haluat auttaa viljelijääsi tekemään sovelluskarttoja pelloilla, on viljelijälläsi oltava voimassa oleva Atfarm-tilaus. Tällöin voit myös auttaa viemään lannoituskarttoja (VRA-tiedostoja) viljelijäsi Atfarm-tilille.

Katso videoilta vinkit Atfarmin käyttöön!

Kokemuksia Atfarmin käytöstä

Yara N-Tester BT

Täydennä Atfarmisi N-Tester BT:llä

Yara N-Tester BT on käsikäyttöinen lehden typpimäärän tarkasti mittaava laite, jolla selvität kasvuston tarvitseman lisätyppilannoituksen määrän. Yara N-Tester BT toimii osana Atfarm-sovellusta.

Lue lisää

Olli Marttilan kokemuksia Atfarm-täsmäviljelytyökalusta

Kokemuksia Atfarmista

Atfarm on Yaran täsmälannoitukseen kehittämä satelliittipalvelu. Haastattelimme Olli Marttilaa ja kysyimme hänen kokemuksiaan Atfarmista.

Lue lisää