Uratarinat

Olemme iloisia, että olet kiinnostunut tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin. Yara työllistää Suomessa yli 900 henkilöä. Millaista yaralaisten arki on? Tutustu uratarinoihin ja liity joukkoomme!

Siilinjärvi, Insinööritehtävissä Yaralla

Yara Siilinjärvellä insinöörit työskentelvät muun muassa automaatiotehtävissä, tuotannonohjauksessa sekä laadunvarmistuksen parissa.

Katso videolta, miltä työpäivät Siilinjärvellä näyttävät!

 

Siilinjärvi, prosessienohjaajana Yaralla

Yara on yksi suurimmista lannotteiden tuottajista maailmassa. Videolla Yara Siilinjärven prosessienohjaajat kertovat työnkuvastaan ja Siilinjärven tuotantolaitoksesta työpaikkana. Katsoa video ja liity joukkoomme!

Henri Pitkänen, tuotantoinsinööri

Henri Pitkäsen tarina on loistava esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, kun tarttuu ennakkoluulottomasti uusiin haasteisiin. Ura Yarassa alkoi kesäharjoittelusta Siilinjärven tehtaalla.

Sittemmin prosessitekniikan diplomi-insinööriksi valmistunut Pitkänen on edennyt lannoitetehtaan tuotantoinsinööriksi.

Marja Isotahdon, laadunvalvontakeministi

Marja Isotahdon aloitti Yaran Uudenkaupungin tehtaan laboratorioanalyytikkona ja on myöhemmin edennyt laadunvalvontakemistiksi.

"Teen analyysitöitä laboratoriossa, kehitystyötä ja työn organisointia sekä toimin laboratoriopäällikön sijaisena. Parasta työssäni on monipuolisuus", Marja kertoo.

Rikhard Blomqvist, myyntipäällikkö

Rikhard Blomqvist työskentelee Yarassa myyntipäällikkönä kahdessa liiketoimintayksikössä: Environmental Solutions ja Nitrates.

Noin vuosi sitten Yaraan tulleen Blomqvistin mukaan parasta hänen nykyisessä työssään on vapaus suunnitella ja tehdä päätöksiä.

Outi Isokääntä, turvallisuusasiantuntija

Yarassa työturvallisuus on prioriteetti numero yksi. Kokkolan tehtaalla siitä huolehtii Outi Isokääntä yhdessä muun turvallisuusorganisaation kanssa. Outi on valmistunut prosessitekniikan diplomi- insinööriksi ja työskennellyt Yarassa turvallisuusasiantuntijana noin kaksi ja puoli vuotta.

"Minua motivoi se, että saamme vielä nykyistäkin turvallisemmat olosuhteet työntekijöille ja urakoitsijoille. Teemme töitä sen eteen, että kukaan ei loukkaannu töissä ja jokainen pääsee turvallisesti kotiin", Outi kertoo.

Antti Pakkanen, avainasiakaspäällikkö

Avainasiakaspäällikkö Antti Pakkanen vastaa Yaran ja maatalouskaupan yhteistyöstä kahdessa asiakkuudessa. Pakkasen mukaan Yara on työyhteisönä sekoitus kokemusta, nuorta intoa ja osaamista.

Avainasiakaspäällikkö on tiimipelaaja, joten yhdessä tekeminen on erittäin tärkeä osa työtä.

Anni Alitalo, stipendiaatti

Yara Suomi myöntää vuosittain yhdessä Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan kanssa Kestävästi tuottava maatalous -stipendejä opiskelijoille. Yksi stipendiaateista on ollut Anni Alitalo, joka sai tunnustuksen lietelannan ravinteiden erottamista tutkivasta väitöskirjastaan.

Aihe on merkittävä, sillä lietelanta on tärkeä kasviravinne ja sitä syntyy suuria määriä.