Uratarinat

Olemme iloisia, että olet kiinnostunut tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin. Yara työllistää Suomessa yli 900 henkilöä. Millaista yaralaisten arki on? Tutustu uratarinoihin ja liity joukkoomme!

Henri Pitkänen, tuotantoinsinööri

Henri Pitkäsen tarina on loistava esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, kun tarttuu ennakkoluulottomasti uusiin haasteisiin. Ura Yarassa alkoi kesäharjoittelusta Siilinjärven tehtaalla.

Sittemmin prosessitekniikan diplomi-insinööriksi valmistunut Pitkänen on edennyt lannoitetehtaan tuotantoinsinööriksi.

Katja Alhonoja, kehityspäällikkö

Katja Alhonoja työskentelee kehityspäällikkönä ja tutkijana Yaran Kotkaniemen tutkimusasemalla.

"Parasta työssäni on ehdottomasti se, että saan tehdä juuri sellaista työtä, kuin haluan. Tehtävät vastaavat koulutustani, ja on hienoa tehdä työtä kasviravitsemuksen parissa", Alhonoja kertoo.

Marja Isotahdon, laadunvalvontakeministi

Marja Isotahdon aloitti Yaran Uudenkaupungin tehtaan laboratorioanalyytikkona ja on myöhemmin edennyt laadunvalvontakemistiksi.

"Teen analyysitöitä laboratoriossa, kehitystyötä ja työn organisointia sekä toimin laboratoriopäällikön sijaisena. Parasta työssäni on monipuolisuus", Marja kertoo.

Rikhard Blomqvist, myyntipäällikkö

Rikhard Blomqvist työskentelee Yarassa myyntipäällikkönä kahdessa liiketoimintayksikössä: Environmental Solutions ja Nitrates.

Noin vuosi sitten Yaraan tulleen Blomqvistin mukaan parasta hänen nykyisessä työssään on vapaus suunnitella ja tehdä päätöksiä.

Outi Isokääntä, turvallisuusasiantuntija

Yarassa työturvallisuus on prioriteetti numero yksi. Kokkolan tehtaalla siitä huolehtii Outi Isokääntä yhdessä muun turvallisuusorganisaation kanssa. Outi on valmistunut prosessitekniikan diplomi- insinööriksi ja työskennellyt Yarassa turvallisuusasiantuntijana noin kaksi ja puoli vuotta.

"Minua motivoi se, että saamme vielä nykyistäkin turvallisemmat olosuhteet työntekijöille ja urakoitsijoille. Teemme töitä sen eteen, että kukaan ei loukkaannu töissä ja jokainen pääsee turvallisesti kotiin", Outi kertoo.

Antti Pakkanen, avainasiakaspäällikkö

Avainasiakaspäällikkö Antti Pakkanen vastaa Yaran ja maatalouskaupan yhteistyöstä kahdessa asiakkuudessa. Pakkasen mukaan Yara on työyhteisönä sekoitus kokemusta, nuorta intoa ja osaamista.

Avainasiakaspäällikkö on tiimipelaaja, joten yhdessä tekeminen on erittäin tärkeä osa työtä.

Anni Alitalo, stipendiaatti

Yara Suomi myönsi Kestävästi tuottava maatalous -stipendin viime vuonna kolmelle opiskelijalle. Yksi stipendiaateista on Anni Alitalo, joka sai tunnustuksen lietelannan ravinteiden erottamista tutkivasta väitöskirjastaan.

Aihe on merkittävä, sillä lietelanta on tärkeä kasviravinne ja sitä syntyy suuria määriä.