AdBlue® ajoneuvoille

AdBluue

   

Mikä on AdBlue®?

AdBlue-liuosta käytetään SCR-tekniikalla varustettujen dieselautojen NOx-päästöjen vähentämiseen

AdBlue-liuos muuttaa dieselöljyä käyttävien ajoneuvojen pakokaasun haitalliset typpioksidit vaarattomaksi typeksi ja vesihöyryksi. Näin voidaan vähentää merkittävästi typpioksidipäästöjä (NOx), jotka ovat suurin syy ilman saastumiseen sekä savusumun muodostumiseen suurten kaupunkien keskustoissa. Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan NOx-päästöjen tiedetään pahentavan astmaoireita.

Dieselajoneuvojen NOx-päästöjä koskeva lainsäädäntö on kiristynyt Euroopassa merkittävästi vuodesta 2005 alkaen. Ajoneuvovalmistajien on pitänyt ottaa tämä huomioon tuotannossaan ja suunnitella autoihinsa aivan uudenlaisia pakokaasujärjestelmiä. Näin on ollut varsinkin raskaiden hyötyajoneuvojen kohdalla. Yhä useammat dieselkäyttöiset autot, traktorit ja työkoneet on varustettu SCR-järjestelmällä.

Practical tips
Practical tips

Käytännön vinkkejä

AdBlue-liuos on vaaraton aine, ja sen käyttö on erittäin helppoa. Kyseessä ei ole polttoaine eikä lisäaine vaan erittäin puhdas urealiuos, jota lisätään ajoneuvon erilliseen AdBlue-säiliöön. Kojelaudassa sijaitseva ilmaisin kertoo, kun säiliö on täytettävä. AdBlue ei ole vaarallinen aine, sillä se ei ole syttyvä eikä räjähtävä neste. Jos AdBlue-liuosta läikkyy käsille, riittää, kun peset ne huolellisesti. Lue lisää AdBluen käytöstä:

Lue lisää

Mitä autoissa, kuorma- ja linja-autoissa sekä työkoneissa käytettävä SCR-tekniikka tarkoittaa?

SCR tarkoittaa dieselajoneuvoissa käytettävää jälkikäsittelytekniikkaa, jolla pienennetään ajoneuvojen haitallisia typpioksidipäästöjä (NOx). SCR on lyhenne sanoista Selective Catalytic Reduction (valikoiva katalyyttinen pelkistys). Tämän tekniikan käyttöön tarvitaan reagenssia, joka on nimeltään AdBlue. Lähes kaikki suuret moottorivalmistajat käyttävät tätä tekniikkaa, koska sen avulla ne voivat täyttää NOx-päästöjä koskevan uuden lainsäädännön vaatimukset.

Miten AdBlue ja SCR-tekniikka toimivat?

SCR-järjestelmä ruiskuttaa AdBlueta erillisestä AdBlue-säiliöstä pakoputkeen moottorin ja SCR-katalysaattorin väliin. AdBlue muuttuu pakoputkessa lämmetessään ammoniakiksi (NH) ja hiilidioksidiksi (CO). Kun pakokaasun typen oksidit (NOx) reagoivat katalysaattorissa ammoniakin kanssa, haitalliset NOx-molekyylit muuttuvat typeksi ja vedeksi, joka vapautuu ilmaan höyrynä.

Tarvitseeko ajoneuvon SCR-järjestelmää huoltaa?

Valmistajan ajoneuvoosi asentama SCR-järjestelmä toimii automaattisesti. Järjestelmää ei tarvitse huoltaa tai muokata. Järjestelmä ruiskuttaa AdBlue-liuosta automaattisesti pakoputkeen ajoneuvon moottorikuormituksen mukaan. AdBlue-kulutuksen määrittää ajoneuvon valmistaja.

Varmista SCR-järjestelmän asianmukainen toiminta käyttämällä ainoastaan laadukasta AdBlue-liuosta. Tällainen on esimerkiksi Yaran Air1-tuotenimellä myymä liuos. Näin suojaat ajoneuvoasi ja sijoitustasi, sillä huonolaatuinen reagenssi ei välttämättä ole riittävän puhdasta ja saattaa lisäksi sisältää epäpuhtauksia. Tällöin katalysaattori saattaa vaurioitua, mistä aiheutuu todella suuret korjauskulut, joita ajoneuvon valmistaja ei korvaa.

Yaran AdBlue-liuosta markkinoidaan tuotemerkillä Air1. Air1 AdBlue tuotetaan alkutuotannosta saadusta erittäin puhtaasta ureasta. Urea valmistetaan synteettisesti ammoniakista ja hiilidioksidista. Air1 AdBlue -liuoksessa käytettävä urea on otettu suoraan tästä alkutuotannosta, eli AdBlue-liuosta ei valmisteta samalla tavalla kuin lannoitteissa käytettävää ureaa. AdBlue-liuoksen valmistusprosessin laadunvarmistus takaa tarkkojen ja tiukkojen laatuvaatimusten täyttymisen ja Yaran Air1 AdBlue -liuoksen laadun ja puhtauden. Lue lisää AdBlue-liuoksen laadun merkityksestä.

Tietoa AdBlue jälleenmyyjille

Jos haluat lisätä AdBlue-liuoksen tuotevalikoimaasi, valitse AdBlue markkinajohtajan tuotemerkki: Yaran tiukat standardit läpäissyt Air1!

Air1 – luotettava jakelu

AdBlue on erittäin puhdas ja laadukas urealiuos, joka täyttää kaikkien auton- ja moottorivalmistajien laatu- ja takuuvaatimukset. Yhtiö valmistaa AdBlue-liuosta useissa tehtaissa eri puolilla Eurooppaa ja valmistaa Suomessa AdBlueta Valkeakosken tuotantolaitoksella. Kun valitset Yaran toimittajaksi, saat tuotteen luotettavasti ja keskeytyksettä milloin ja missä tahansa.

Air1 on luotettavan puhdasta AdBlue-liuosta

Yaran AdBlue otetaan suoraan urean tarkkaan valvotusta tuotantoprosessista, mikä takaa sen puhtauden. Tämä on erittäin tärkeää, sillä kaikki AdBluen valmistajat eivät noudata kyseistä prosessia, mikä voi vaikuttaa laatuun. Koska SCR-katalysaattori on erittäin herkkä epäpuhtauksille, käyttäjän on voitava luottaa siihen, että laadukas AdBlue-tuote toimitetaan erillisen toimitusketjun kautta. Yaran toimittama AdBlue Suomessa on usein valmistettu saman kuukauden aikana, jolloin välivarastoinnin aiheuttamat laatuongelmat voidaan välttää. Vaadi parasta laatua asiakkaillesi.

AdBlue-asiantuntija käytettävissäsi

Yaran Air1-tuotemerkki on ollut markkinoilla siitä asti, kun AdBlue-liuoksen myynti alkoi vuonna 2005. Yara oli tuotekehityksessä edelläkävijöiden joukossa SCR-tekniikkaa käyttävien ajoneuvovalmistajien kanssa. Yara tuntee AdBlue-liuoksen kiemurat ja antaa asiantuntemuksensa käyttöösi, jotta pääset alalla hyvään alkuun. Kun käytettävissäsi on asiantuntija, voit huoletta ottaa käyttöön uusia tuotteita. Ole yhteydessä Yaraan niin autamme jälleenmyynnin aloittamisessa!

Mistä saan AdBlue-liuosta?

Yaran AdBlue-tuotemerkki Air1 on saatavana valtuutettujen Air1 AdBlue -jakelijoiden verkoston kautta. Voit ostaa AdBlue-liuosta huoltoasemilta tai raskaiden ajoneuvojen polttoaineiden ja varaosien jälleenmyyjiltä. AdBlue voidaan toimittaa erikoissäiliöautoissa suoraan varikon tai hallin varastosäiliöön tai pakata IBC-kontteihin tai tynnyreihin.

Air1-jakelijamme palvelevat yritystäsi paikallisesti. Nykyinen poltto- ja voiteluaineen toimittajasi saattaa myös olla valtuutettu Air1 AdBlue -jälleenmyyjä. Kysy nykyiseltä toimittajaltasi Yaran Air1 AdBlue -liuosta.

AdBlue app

Etsi lähin AdBlue-jakelija

Tien päällä kannattaa käyttää älypuhelinsovellusta Air1-sovellus osoittaa lähimmän Air1-myyntipisteen GPS-tekniikan avulla. Sovelluksella voit myös etsiä Air1 AdBlue -liuosta myyvän huoltoaseman suunnitellun ajoreittisi varrelta.

Lataa ilmainen sovellus ja kerro siitä myös kollegoillesi:

Lataa AdBlue-sovellus Androidille

Lataa AdBlue-sovellus iOS:lle

Käytä laadukasta AdBlue-liuosta: Yaran tuotemerkkiä Air1®

AdBlue-liuosta käytetään SCR-tekniikalla varustetuissa dieselajoneuvoissa. Yara on yksi maailman johtavista AdBlue-liuoksen valmistajista. Suomessa Yara valmistaa AdBlueta Valkeakosken tuotantolaitoksella. Yaran Air1-tuotemerkillä markkinoitava AdBlue-liuos toimitetaan Air1-jälleenmyyjäverkon kautta kaikkialla Suomeen.

AdBlue kuorma- ja linja-autoille

AdBlue kuorma- ja linja-autoille

AdBlue traktoreille, työkoneille ja metsäkoneille

AdBlue traktoreille, työkoneille ja metsäkoneille

AdBlue henkilö- ja pakettiautoille

AdBlue henkilö- ja pakettiautoille

AdBlue dieselvetureihin

AdBlue dieselvetureihin

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Air1® AdBlue®
Sami Ruisma
Sami Ruisma
Tuotepäällikkö, Air1® AdBlue®
Juha Sarlund
Juha Sarlund
Liiketoimintapäällikkö, Environmental Solutions

AdBlue® is a registered trademark of the Verband der Automobilindustrie e.V. (VDA).