Tilaa Leipä leveämmäksi -lehti ja voita YaraVitat 20 hehtaarille!

Uudistamme Leipä leveämmäksi -lehden jakelua. Jos haluat saada lehtemme myös jatkossa, tilaa se alla olevan linkin kautta. Kirjoita lomakkeelle tietosi ja valitse "Tilaan"-kohdasta ainakin Leipä leveämmäksi -lehti. Kaikkien Yaran nettisivuilla lehden 31.1.2022 mennessä tilanneiden kesken arvomme YaraVita MANTRAC PRO -lannoitetta 20 hehtaarille (arvo n. 300 €) sekä viisi suursäkkiveistä (arvo n. 45 €)! Lehti on ilmainen. Tutustu arvonnan sääntöihin täältä.

Tilaa lehti ja osallistu arvontaan!

 

Leipä leveämmäksi 2/2021

Uusin Leipä leveämmäksi -lehti

Lataa uusin Leipä leveämmäksi -digilehti täältä

Leipä leveämmäksi on Yara Suomen lehti maa- ja metsätalouden ammattilaisille. Olemme uudistaneet lehden ulkoasun ja rakenteen. Jatkossa Yaran Leipä leveämmäksi -lehti ja ruotsinkielinen Växtpressen ovat yhtä ja samaa lehteä!

Vuoden 2021 toisessa Leipä leveämmäksi -lehdessä suunnataan katseet menneeseen kasvukauteen ja sieltä ammennettaviin oppeihin. 

Yara aloitti kasvukaudella 2021 typenoton seurannan 25 eri tilalla eri puolilla Suomea. Viljelijät olivat tehneet talousviljelmän oheen nolla- ja ylilannoitusruudut, joiden avulla seurattiin maasta vapautuvaa typpeä ja oikeaa lisälannoitusajankohtaa ohralle ja syysvehnälle. Ohran tuloksissa näkyivät alkukesän helteet ja rankkasateet. Syysvehnistä sen sijaan saatiin onnistumisia: oikealla typen käytöllä sekä sato että sen laatu kohenivat. Lue lisää ja tutustu mittaustuloksiin.

Uudessakaarlepyyssä viljelevä Sofie Nylund suosii Suomessa valmistettuja tuotteita. Kotimaisuus merkitsee hänelle puhtautta, turvallisuutta ja laatua. Lue lisää ja katso haastatteluvideo Nylundista. 

Lisäksi lehdessä asiaa markkinatilanteesta, hiilineutraalista maidon- ja lihantuotannosta, uudesta lannoitevalmisteasetuksesta, lannoitteiden oikeaoppisesta varastoinnista, Yaran täsmälannoitustyökaluista, biostimulanteista ja muista uutuuksista, lannoitusstrategian merkityksestä ohralle, fosforilannoituskokeista, metsämaan hiilensidonnasta sekä syysvehnästä ja -ohrasta!

Leipä leveämmäksi -lehti

Lataa uusin Leipä leveämmäksi 2/2021 digilehtenä täältä

Tutustu Leipä leveämmäksi -lehden aiempien vuosien digisisältöihin.

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

Växtpressen

Vuodesta 2021 eteenpäin Växtpressen ilmestyy osana Leipä leveämmäksi -lehteä. Lataa uusin Leipä leveämmäksi 2/2021 -digilehti tästä. Alta voit tutustua aiempiin Växtpressen-julkaisuihin.

År 2021 och framåt utkommer Växtpressen som en del av Leipä Leveämmäksi -tidning. Ladda ner nyaste numret av Leipä leveämmäksi Växtpressen (blankett på finska). Nedan kan du bekanta dig med tidigare Växtpressen utgåvor.

2020

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

Leipä leveämmäksi -podcast

Kuuntele Leipä leveämmäksi -podcasteja Yaran nettisivuilta. Yaran podcastit löydät myös Spotifystä ja Apple Podcasts -sovelluksesta hakusanalla leipä leveämmäksi.