Kloorivapaat lannoitteet

Kloorivapaat lannoitteet

Kloorivapaat kotimaassa valmistetut Hevi-lannoitteet ovat oikea valinta suomalaiseen perunan, vihannesten, hedelmien ja marjakasvien viljelyyn. Lannoitteissa on pääravinteiden lisäksi sivu- ja hivenravinteet häiriöttömän kasvun turvaamiseksi. 

Valmistettu Suomessa
Yaran kloorivapaat YaraMila HeVi ja YaraHevi -lannoitteet valmistetaan Uudenkaupungin ja Siilinjärven lannoitetehtailla ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus. 

Puhtaustakuu
Yaran Suomessa valmistetuilla lannoitteilla on pienet raskasmetallispitoisuudet. Esimerkiksi kadmiumpitoisuus on enintään 0,5 mg/kg, kun lainsäädännön raja-arvo on 1,5 mg/kg.

Matala hiilijalanjälki
Yaran kehittämän katalyyttiteknologian ansiosta lannoitteiden valmistuksen hiilijalanjälkeä on vähennetty merkittävästi.

 

Tilaa Yara Megalab™ näytteenlähetyskuori veloituksetta

Tilaa Yara Megalab™ -kasvianalyysi puutostautien ennakoimiseksi!

Yara Megalab™ -kasvianalyysin avulla voi tarkentaa lannoituksen satopotentiaalin mukaiseksi ja selvittää kasvuston piilevät ravinnepuutteet. Nyt voit tilata näytteenlähetyskuoren suoraan kotiisi veloituksetta! Näytteenlähetyskuori sisältää näytepussin, ohjeet näytteiden ottoon, lähetteen ja hinnaston. Täyttämällä lomakkeen 30.6.2022 mennessä saat Yara Megalab™ -kasvianalyysin näytteenlähetyskuoren kotiin postitettuna.

Tilaa näytteenlähetyskuori 

Yara Megalab™ -kasvianalyysi ravinnepuutosten ennakoimiseksi!

Yara Megalab™ -kasvianalyysi ravinnepuutosten ennakoimiseksi!

Teettämällä kasvustosta Yara Megalab™ -ravinneanalyysin kasvukaudella voit tehdä viime hetken viilauksia lannoitusohjelmaan. Kaikkiin ravinnepuutoksiin löytyy YaraVita-valikoimasta sopiva lehtilannoite ravinnepuutteen korjaamiseksi. Yara Megalab™ -palveluun sisältyy tuloksen tulkinta ja suositus korjaavista toimenpiteistä.

Viereisessä kuvassa on perunan kasvustoanalyysin tuloksia eri puolista Suomea vuosilta 2018-2020. Tuloksia on yhteensä 1045 kpl. Kuva 1. Yara Megalab™ -analyysituloksia perunalla 2018-2020, (n=1045).

Lue lisää

Lannoitevalikoima

Yaralla on kattava lannoitevalikoima maatalouteen, metsätalouteen ja kasvihuoneviljelyyn

Yaran monipuolinen lannoitevalikoima sopii niin peltoon, metsään kuin kasvihuoneviljelyynkin. 

 

Katso tästä kaikkien lannoitteiden ravinnesisällöt (pdf)

Työkalut

N-Sensor

Yaran lannoiteratkaisuilla saavutetaan korkea ja laadukas sato ympäristöystävällisellä tavalla, sillä ravinteet käytetään tehokkaasti, eikä ravinteita kerry maahan tai huuhtoudu vesistöön.  Yara N-Sensor ja N-Tester tarkentavat typpilannoituksen kasvukaudella. Yara Megalab-kasvianalyysillä selvitetään piilevät ravinnepuutokset.

Työkalut

Lannoiteturvallisuus

Lannoiteturvallisuus

Yaran lannoitteita on turvallista kuljettaa, varastoida ja käyttää. Puhtaustakuu takaa, että Yara Suomessa valmistetuilla lannoitteilla on lainsäädännön raja-arvoja tiukemmat raskasmetallivaatimukset.

Lannoiteturvallisuus