Yara Megalab™ -kasvianalyysi ravinnepuutosten ennakoimiseksi!

Teettämällä kasvustosta Yara Megalab™ -ravinneanalyysin kasvukaudella voit tehdä viime hetken viilauksia lannoitusohjelmaan. Kaikkiin ravinnepuutoksiin löytyy YaraVita-valikoimasta sopiva lehtilannoite ravinnepuutteen korjaamiseksi. Yara Megalab™ -palveluun sisältyy tuloksen tulkinta ja suositus korjaavista toimenpiteistä.

Alla olevassa kuvassa on perunan kasvustoanalyysin tuloksia eri puolilta Suomea vuosilta 2018-2020. Tuloksia on yhteensä 1045 kpl.

Monen ravinteen kohdalla perunan analyysitulos on kohdallaan ja puutteita ei ole esiintynyt. Kuvasta nähdään myös, että parannettavaakin on. Ongelmaravinteet ovat erityisesti kalsium ja boori. Ne toimivat kasvissa yhdessä soluseinän rakenneaineina. Eli puute jo toisessa ravinteessa johtaa laatuongelmiin. Rakeisella YaraLiva Nitraborilla voit turvata näiden ravinteiden saannin.

Pääravinteista fosfori on meillä myös ongelma. Perunan juuristo on vaatimaton eikä siten pysty ottamaan tehokkaasti fosforia maasta. Maan viileys lisää ongelmaa. YaraMila Hevi -lannoitteiden tehokas fosfori yhdistettynä startti P-lannoitukseen Yara Starttiravinteella tai Ferticare 10-52-17 -lannoitteella istutusvaiheessa turvaa kasvin fosforin saannin alkukasvukaudesta. Fosforilannoitusta voi vielä täydentää fosforipitoisella YaraVita Solatrel -lehtilannoitteella, mieluiten Yara Megalab™-analyysin perusteella.

Megalab perunalla
Kuva 1. Yara Megalab analyysituloksia perunalla 2018-2020, (n=1045).

 

Nyt voit tilata Yara Megalab-näytteenlähetyskuoren suoraan kotiisi veloituksetta

Näytteenlähetyskuori sisältää näytepussin, ohjeet näytteiden ottoon, lähetteen ja hinnaston. Täyttämällä lomakkeen 30.6. mennessä saat Yara Megalab™ -kasvianalyysin näytteenlähetyskuoren kotiin postitettuna: yara.fi/tilaa-naytteenlahetyskuori/

Lue lisää Yara Megalabista yara.fi/megalab