Apilanurmille YaraVita Brassitrel Pro ja YaraVita Multicrop Bio

Apilapitoiset nurmet kiinnostavat ja niiden viljely yleistyy nopeasti. Miten huomioida apila nurmien hivenlannoituksessa? Apila ottaa noin puolet enemmän kalsiumia, magnesiumia ja booria kuin puhdas nurmiheinä. Lisäksi apila tarvitsee riittävästi molybdeeniä typensidontaan.

Boorin ja molybdeenin puutosoireet

Booria kasvit tarvitsevat erityisesti uusien juurten, lehtien ja kukanaiheiden muodostumiseen. Puutos näkyykin juurten epätavallisena haaroittumisena, kukinnan epäonnistumisena ja sinimailasella kukkien varisemisena. Molybeenin puutos johtaa apilalla ja sinimailasella puolestaan heikentyneeseen juurinystyröiden muodostumiseen ja typensidontaan.

Yaran hivenravinneratkaisuja apilapitoisille nurmille

Neljän tonnin kuiva-ainesato, jossa on 30% apilaa, ottaa sadon mukana 40 g/ha booria ja 4 g/ha molybdeeniä.

YaraMila- ja YaraBela-lannoitteet sisältävät riittävästi booria typensitojakasvien vuotuiseen tarpeeseen. Apilanurmille sopivat ravinnekoostumuksensa perusteella erityisesti YaraMila NK2 ja YaraMila Hiven Y4. Täydennettäessä karjanlantaa YaraMila NK2-lannoitteella 40 kg N/ha saadaan apilanurmelle 90 g booria/ha.

YaraVita-lehtilannoitteista apilanurmille kannattaa valita YaraVita Brassitrel Pro tai YaraVita Multicrop Bio, jotka molemmat sisältävät apiloiden tarvitsemaa booria ja molybdeeniä.

YaraVita Brassitrel Pro 3 l/ha lehtilannoituksella saat apilapitoisen nurmen käyttöön 180 g/ha booria ja 13,8 g molybdeeniä.

Lue lisää YaraVita Multicrop Bio:sta

Lue lisää YaraVita Brassitrel Pro:sta