YaraSuna-lannoitteet

YaraSuna-lannoitteet

YaraSuna®- orgaaniset kierrätyslannoitteet peltoviljelyyn ovat saatavilla seuraavilta toimittajilta: YaraSuna BIO Plus 10-4-1 on myynnissä Hankkijalla, YaraSuna AGRA 10-4-1 Lantmännen Agron myymälöissä ja YaraSuna 9-4-2 Suomen Maataloustukun sekä Valmakaupan kautta.

Myös YaraSuna BOREA ja YaraSuna HORUS ovat tuhkapohjaiset kierrätyslannoitteet metsänlannoitukseen ovat normaalisti myynnissä.

 

YaraSuna -kierrätyslannoitteet

YaraSuna on uusi kierrätyslannoitteiden tuoteperhe, joka sisältää sekä metsä- että peltolannoitteita.

YaraSuna BIO Plus 10-4-1, YaraSuna AGRA 10-4-1 ja YaraSuna 9-4-2 ovat orgaanisia kierrätyslannoitteita peltoviljelyyn. YaraSuna BOREA ja YaraSuna HORUS ovat tuhkapohjaisia kierrätyslannoitteita metsänlannoitukseen.

Valikoiman nimi, YaraSuna, tulee norjan kielen terveyttä merkitsevästä sanasta sunn. Nimellä viitataan maaperän hyvinvointiin ja metsän terveyteen, sillä orgaanista ainesta sisältävien hiilipitoisten lannoitteiden lisääminen maaperään auttaa ylläpitämään maaperän viljavuutta ja tuhkalannoitteet metsän tasapainosta ravinteiden saantia ja terveyttä.

YaraSuna on kierrätyslannoitevalikoima, joka on kehitetty täydentämään viljelijöille ja metsänomistajille tarjottavaa lannoitevalikoimaa maaperän hyvinvoinnin ja terveyden tukemiseksi ja viljelykasvien ja puiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Muutos YaraSuna-peltolannoitteiden huomioon otettavassa fosforissa

YaraSuna-peltolannoitteiden lannoituksessa huomioitavan fosforin osuus on muuttunut. YaraSuna-tuotteiden fosforista tulee lannoituksessa huomioida tuotteesta riippuen 70–75 % aikaisemman 60 prosentin sijaan. Muutoksen taustalla on uusi fosforiasetus (64/2023), joka astui voimaan tammikuussa 2023. Yaran osalta muutos koskee YaraSuna-sarjan peltolannoitteita.

Lue lisää

YaraSuna BIO PLUS 10-4-1 – Markkinoiden tehokkain kierrätyslannoite

YaraSuna BIO Plus 10-4-1

Ainoa markkinoilla oleva lannoite, joka sisältää aktivointiainetta. Soveltuu käytettäväksi luonnonmukaisessa viljelyssä tai osana perinteistä viljelyä. Tehoa on parannettu aktivointiaineella. YaraSuna BIO Plus 10-4-1 on Suomessa valmistettu
orgaaninen kierrätyslannoite. Soveltuu käytettäväksi
luonnonmukaisessa viljelyssä tai osana perinteistä
viljelyä. Fosforista 75 % lasketaan ympäristökorvauksessa kasveille käyttökelpoiseksi.

Tehoa on parannettu aktivointiaineella
• Nopeuttaa lannoitteen orgaanisen typen hajoamista kasveille käyttökelpoiseen muotoon.
• Tuotteen helppoliukoinen hiili ja aminohapot aktivoivat maan mikrobitoimintaa heti kasvukauden alusta.
• Parantaa typenkäytön tehokkuutta.
•  Sadonlisää +52 % Leijona-kevätvehnällä lannoittamattomaan kasvustoon verrattuna (Mustiala 2022).  

Lue lisää

YaraSuna AGRA 10-4-1 orgaaninen kierrätyslannoite

YaraSuna AGRA 10-4-1 orgaaninen kierrätyslannoite

Tuote on Suomessa valmistettu orgaaninen kierrätyslannoite luonnonmukaiseen ja tavanomaiseen viljelyyn. Se soveltuu viljojen, nurmien, perunan, öljykasvien ja puutarhakasvien lannoitukseen. Fosforista 75 % lasketaan ympäristökorvauksessa kasveille käyttökelpoiseksi. YaraSuna AGRA 10-4-1 on pelletöity ja se suositeltu käyttömäärä on 500–1 000 kg/ha. Tuote myydään 800 kg suursäkeissä, jotka voidaan toimittaa säkkikeräykseen.

Lue lisää

YaraSuna 9-4-2 orgaaninen kierrätyslannoite

YaraSuna 9-4-2

YaraSuna 9-4-2 ovat Suomessa valmistettu orgaaninen kierrätyslannoite, joka soveltuu käytettäväksi luonnonmukaisessa viljelyssä tai osana perinteistä viljelyä. Fosforista 70 % lasketaan ympäristökorvauksessa kasveille käyttökelpoiseksi. Tuote on helppo levittää tavallisilla levittimillä ja kylvölannoittimilla ja 800 kg suursäkeissä se säilyy hyvin oikeaoppisesti varastoituina. YaraSuna-tuotteet ovat kotimaisia ja niille on myönnetty Avainlippu-merkki. 

Lue lisää

 

YaraSuna- tuhkapohjaiset kierrätyslannoitteet metsänlannoitukseen

YaraSuna-tuhkapohjaiset kierrätyslannoitteet metsänlannoitukseen

Laadukkaat kotimaiset YaraSuna- tuhkapohjaiset kierrätysravinteet vastaavat tehokkaasti metsäsi kaikkiin ravinnetarpeisiin kasvun eri vaiheissa. Valikoimasta löydät tehokkaat ja ympäristölle turvalliset lannoitteet metsänkasvatukseen kangas- ja turvemaiden metsissä. YaraSuna-tuhkapohjaiset kierrätyslannoitteet eivät sovellu käytettäväksi peltoviljelyssä.

Lue lisää metsänlannoituksesta

Luomuviljelijä Tommi Hasu Kouvolasta kertoo lannoitusstrategiastaan

Luomuviljelijä Tommi Hasu Kouvolasta kertoo lannoitusstrategiastaan
Miksi valita YaraSuna-lannoite?
Miksi valita YaraSuna-lannoite?

Miksi valita YaraSuna-lannoite?

 • Laadukkaat raaka-aineet ja tiukat tuotantovaatimukset
  YaraSuna-kierrätyslannoitteet ovat Yaran maailmanlaajuisten laatustandardien mukaisia. Yaran tuotantoprosessissa käytetään laadukkaita raaka-aineita valvotussa ympäristössä. Sen ansiosta Yaran tuotteet ovat aina laadukkaita ja turvallisia. Tuotteet tukevat maaperän hyvinvointia ja metsien terveyttä sekä ylläpitävät orgaanisen aineksen pitoisuutta maaperässä.
 • Helppo levittää ja säilyttää
  YaraSuna-peltolannoitteita voi levittää tavallisilla levittimillä ja kylvölannoittimilla. YaraSuna-metsälannoitteet ovat myös helppoja levittää tuotteen rakeistetun koostumuksen ansiosta joko helikopteri- tai maalevityksenä. 800 kg suursäkeissä ne säilyvät hyvin.
 • Monikäyttöiset tuotteet
  YaraSuna-peltolannoitteita voi käyttää sekä luonnonmukaisessa viljelyssä tai osana perinteistä viljelyä. Tuotteet voidaan mukauttaa erilaisiin viljelykäytäntöihin.
 • Lannoitesäkit voi kierrättää Reilu Teko -lannoitesäkkikeräyksessä
 • Tutkitut ja turvalliset raaka-aineet
 • YaraSuna-tuotteet ovat kotimaisia ja niille on myönnetty Avainlippu-merkki