YaraSuna BIO Plus 10-3-1 toimii haastavissakin oloissa

Kuivasta viime kasvukaudesta huolimatta YaraSuna BIO Plus 10-3-1 antoi vakuuttavan sadon Yara Kotkaniemen tutkimusaseman lannoituskokeessa.

Viime kasvukausi jäi monin paikoin mieleen haastavista sääoloista – niin Yara Kotkaniemen tutkimusasemalla Vihdissäkin. Sadot jäivät kuivan kesäkuun takia viljoilla normaalia pienemmiksi. 

Kesä antoi kuitenkin hyvää tietoa YaraSuna-lannoitteen toimivuudesta myös haastavissa oloissa. Kun YaraSuna BIO Plus 10-3-1 -lannoitetta käytettiin kokeessa 400 kg/ha (40 kg N/ha), kevätvehnästä saatiin 3540 kg/ha sato. Lannoittamattomaan verrattuna lisäsatoa saatiin 34 prosenttia.

Tällä käyttömäärällä kasvusto sai typpeä 40 kg/ha ja fosforia 16 kg/ha. Lannoitteessa on 70 prosenttia orgaanista aineista, joka antaa maaperän eliöstölle energiaa kasvaa ja tuottaa maahan hyödyllisiä vaikutuksia karjanlannan tapaan. 

Ravinteet vapautuivat kuivissakin oloissa 

Yleensä orgaanisista lannoitteista ravinteet vapautuvat kasvien käyttöön mineraalilannoitteita hitaammin, mutta koetulos osoittaa, että vehnäkasvusto sai kuivissakin oloissa lannoitteen ravinteet varsin hyvin käyttöönsä. 

Kokeessa YaraSunaa käytettiin normaalisti kylvölannoitteena. YaraSuna-pelletti on laadultaan luja, joten se toimii hyvin erilaisissa kylvökoneissa ja keskipakolevittimissä.

Suomessa valmistettu ja testattu

YaraSuna Bio Plus 10-3-1 on luomuun soveltuva täydennyslannoite, mutta sitä voi käyttää myös tavanomaisessa viljelyssä, jolloin kasvukauden aikaisella lisälannoituksella voi täydentää ravinnetarpeet. 

YaraSuna-kierrätyslannoitteiden takana on Yaran oma tuotekehitys Yara Hanninghofin tutkimuskeskuksessa Saksassa sekä Yara Kotkaniemen tutkimusasemalla Vihdissä. YaraSuna-lannoitteet valmistetaan Suomessa turvallisista ja puhtaista raaka-aineista, ja niillä on Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä.