Betonin sitoutumista kiihdyttävä seosaine

NitCal on betonin sitoutumista kiihdyttävä lisäaine, jonka ensiluokkaiset ominaisuudet paljastuvat valamisvaiheessa. Yaran sitoutumiskiihdyttimen käyttö ei vaaranna betonin laatua.

NitCal on betonin sitoutumista kiihdyttävä lisäaine, jonka ensiluokkaiset ominaisuudet paljastuvat valamisvaiheessa. Yaran sitoutumiskiihdyttimen käyttö ei vaaranna betonin laatua:

 • Valaminen on mahdollista myös kylmällä ilmalla ja huonoissa sääolosuhteissa. Rakennustyömaalla töitä ei tarvitse seisauttaa, vaikka talvi olisi poikkeuksellisen kylmä.
 • Tasapainottaa notkistinten kovettumista hidastavaa vaikutusta.
 • Käytettynä yhdessä supernotkistimen kanssa se optimoi veden ja sementin kulutusta. NitCal estää jäätymistä hydraatiolämmön avulla muuttamatta veden jäätymislämpötilaa.

Pitää rakennustyömaat toiminnassa lämpötilasta huolimatta

NitCal on puhdistetuista nitraattisuoloista valmistettu seos. Yara kehitti NitCalin tarjotakseen markkinoille lisäaineen, jolla on muihin betonin sitoutumista kiihdyttäviin aineisiin verrattuna paremmat ominaisuudet.

Construction site

Turvallinen ja helppokäyttöinen

Vaihtoehtoisiin tuotteisiin verrattuna NitCal on kustannustehokas ja turvallinen käsitellä. Se toimitetaan joko rakeina tai liuoksena. Kansainväliset vaarallisten aineiden merikuljetusta koskevat IMDG-säännöt (erityisehto 208) eivät koske NitCalia. Siksi sen käsittely ja kuljetus on vaivatonta.

Luotettavat toimitukset suoraan toimipaikkaasi

Tuote voidaan tilaajan tarpeiden mukaisesti toimittaa joko bulkkitavarana tai IBC-kontissa (Intermediate Bulk Container). Tuote voidaan toimittaa suoraan toimipaikkaasi. Yaran maailmanlaajuinen toimitusketju kattaa 200 terminaalia ja varastoa 150 maassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimimme paikallisesti ja pystymme toimittamaan NitCal-tilaukset varmasti ajoissa

Betonin sitoutumista kiihdyttävän lisäaineen suositeltava annostelu

NitCal-annoksen suuruus määräytyy useiden eri tekijöiden mukaan:

 • Paljonko sementtiä tullaan käyttämään? Työmaalla kannattaa tehdä alustavia testejä, joissa huomioidaan NitCalin jäätymisenesto-ominaisuudet.
 • Mikä on lopullinen käyttötarkoitus? Annos määritetään käyttötarkoituksen perusteella:
  • Sitoutumisen kiihdyttäminen
  • Korroosion ehkäisy
  • Jäätymisenesto
  • Notkistimen hidastavan vaikutuksen tasapainottaminen

Myös käytettävän sementin tyyppi, annostelumenetelmä sekä muuta vastaavat tekijät on otettava huomioon. Neuvottele sopivasta annosmäärästä paikallisen NitCal-asiantuntijasi kanssa. Parhaat tulokset voidaan saavuttaa vain, kun annostelu on oikein!

Huomaathan, että käyttö jäätymisenestoon edellyttää etukäteistestausta.

Rikhard Blomqvist
Rikhard Blomqvist
Myyntipäällikkö, Nitrates