Betonin korroosisuoja

Rakennusteollisuudessa yleisesti käytetyn teräsbetonin raudoitusten korroosio on todellinen haaste. Betoniseokseen lisättävä, korroosiota estävä seosaine parantaa merkittävästi rakenteiden kestävyyttä oli kysymyksessä sitten liikerakennus, silta, tunneli tai muu kunnallistekninen ratkaisu. Kloridipohjaiset betonin sitoutumista kiihdyttävät aineet saattavat vaurioittaa rakenteita, koska niiden käyttö aiheuttaa korroosiota.

Yara kehitti puhdistetusta erikoisnitraatista valmistetun betonin sitoutumista kiihdyttävän aineen 1990-luvun puolivälissä. NitCal tarjoaa monipuoliset edut muihin betonin sitoutumista kiihdyttäviin aineisiin verrattuna.

NitCal

NitCal vahvistaa rakenteita ehkäisemällä teräsbetonin raudoituksen korroosiota. Se on ympäristöystävällinen tuote.

Rakenteet säilyvät kestävinä pitkään, mikä osaltaan pienentää esimerkiksi kiinteistöjen ja kunnallisteknisten rakenteiden elinkaaren aikana syntyviä huoltokustannuksia. Korjauksiin liittyvät huoltokustannukset pysyvät pieninä. NitCal pidentää rakennuksien, siltojen, tunneleiden ja muiden rakenteiden elinkaarta, mikä on yksi sen tärkeimmistä ominaisuuksista.

Tämän lisäksi ympäristöystävällinen NitCal ei ole vaarallinen eikä aiheuta alkali-kiviainesreaktiota (AAR). NitCal toimitetaan pinnoittamattomina rakeina tai liuoksena. Se lisätään sementtiin joko ennen sekoitusta tai sekoituksen aikana.

Turvallinen ja helppokäyttöinen

Vaihtoehtoisiin tuotteisiin verrattuna NitCal on kustannustehokas ja turvallinen käsitellä. Se toimitetaan joko rakeina tai liuoksena. Kansainväliset vaarallisten aineiden merikuljetusta koskevat IMDG-säännöt (erityisehto 208) eivät koske NitCalia. Siksi sen käsittely ja kuljetus on vaivatonta.

Luotettavat toimitukset suoraan toimipaikkaasi

Tuote voidaan tilaajan tarpeiden mukaisesti toimittaa joko bulkkitavarana tai IBC-kontissa (Intermediate Bulk Container). Tuote voidaan toimittaa suoraan toimipaikkaasi. Yaran maailmanlaajuinen toimitusketju kattaa 200 terminaalia ja varastoa 150 maassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimimme paikallisesti ja pystymme toimittamaan NitCal-tilaukset varmasti ajoissa

Betonin sitoutumista kiihdyttävän lisäaineen suositeltava annostelu

NitCal-annoksen suuruus määräytyy useiden eri tekijöiden mukaan:

  • Paljonko sementtiä tullaan käyttämään? Työmaalla kannattaa tehdä alustavia testejä, joissa huomioidaan NitCalin jäätymisenesto-ominaisuudet.
  • Mikä on lopullinen käyttötarkoitus? Annos määritetään käyttötarkoituksen perusteella:
    • Sitoutumisen kiihdyttäminen
    • Korroosion ehkäisy
    • Jäätymisenesto
    • Notkistimen hidastavan vaikutuksen tasapainottaminen

Myös käytettävän sementin tyyppi, annostelumenetelmä sekä muuta vastaavat tekijät on otettava huomioon. Neuvottele sopivasta annosmäärästä paikallisen NitCal-asiantuntijasi kanssa. Parhaat tulokset voidaan saavuttaa vain, kun annostelu on oikein!

Huomaathan, että käyttö jäätymisenestoon edellyttää etukäteistestausta.

Rikhard Blomqvist
Rikhard Blomqvist
Myyntipäällikkö, Nitrates