Pohjanmaan mittausalueet

Kurikka

Skagen-syysvehnä, maalaji hiuesavi (rm), pH 6.8

Kylvöpäivä 10.9.2023, siemenmäärä 260. Kevätlannoitus 7.5. Befert CAN 385 kg =104 kg

Typen kokonaisotto, Kurikka

Sademäärä ja lämpösumma, Kurikka

14.5.

Syysvehnä kehittyy myös Kurikassa. Kohta, jossa havaintoruudut sijaitsevat, on ehkä keskimääräistä kovempi ja maa on halkeillut jo hiukan. Saisi jo sataa, jotta maa ei kuivu liikaa.

Nolla- ja ylilannoitusruudut, Kurikka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.5.

Syysvehnän kevätlannoitus tehtiin tänään ja nollaruutu perustettu samalla. Typenotto on alkanut, vaikka vielä aika vähäistä.

Kasvustokuva, Kurikka 7.5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.4.

Mittauslohkoa käyty katsomassa. Vähän jo vihertää ja notkopaikat, missä vesi seissyt pidempään, erottaa jo. 

Kasvustokuva, Kurikka 30.4.

Vöyri

Ceylon-syysvehnä, maalaji Hiue (Rm), pH 6.3

Kylvetty 10.9.2023, kylvölannoitus YaraMila Y 3, 115 kg = 26N. Kevätlannoitus BefFert CAN 450 kg = 121 N. Esikasvina ohra.

Typen kokonaisotto, Vöyri

Sademäärä ja lämpösumma, Vöyri

14.5.

Kasvusto kehittyy ja nollaruutu on hyvin mukana! Silmämääräisesti nollaruutua ei erota talousviljelmästä, mutta Yara N-Sensor erottaa kasvuston pienetkin typenottoerot. Lämpöä ja kosteutta on, joten odotetaan kovaa kasvua ensiviikon mittaukseen!

Nolla- ja ylilannoitusruudut 14.5., Vöyri

7.5.

Vielä on kylmää. Kasvustosta näkee selvästi, että lehden kärjet ovat ottanet osumaa pakkasesta tämä ei toki haittaa menoa. Maan lämpötila on yllättävän korkea, mittaushetkellä jopa korkeampi kuin ilman lämpötila. Typenotossa on jo eroa nollaruudun sekä talousviljelmän välillä! 

Kasvustokuva, Vöyri 7.5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.4.

Kylmä ja koleaa. Vielä ei ole typenotto lähtenyt käyntiin. Maan lämpötila on matala ja syysvehnä onkin selvästi vielä lähtökuopissa, vaikka tämä lohko lannoitettu jo hyvissä ajoin, eli ennen viimeisiä lumisateita. 

Kasvustokuva, Vöyri 30.4.

 

 

 

 

Uusikaarlepyy

KWS Stencer -syysvehnä, maalaji karkea hieta (multava), pH 6.4

Kylvetty 19.9.2023, kylvölannoitus YaraMila NK2 130 kg= 28,6N. Kevätlannoitus 6.5.2024 YaraMila NK 2 490 kg= 107,8N. Esikasvina kevätvehnä.

Typen kokonaisotto, Uusikaarlepyy

Sademäärä ja lämpösumma, Uusikaarlepyy

14.5.

Pieniä elonmerkkejä näkyvissä. Uudenkaarlepyyn ruudut ovat kärsineet todella paljon talven ja kevään aikana, ja tämä näkyy kehityksessä. Viljelijä miettii jo mittauslohkon vaihtamista, mutta mennään tällä vielä toistaiseksi ja seurataan, kuinka paljon harva kasvusto pystyy parantamaan juoksuaan kesän aikana.

Nolla- ja ylilannoitusruudut 14.5., Uusikaarlepyy

30.4. ja 7.5.

Ei mitattavaa kasvustoa vielä Uudessakaarlepyyssä. Kyseinen lohko on vain muutaman kilometrin päässä merenrannasta ja sen kyllä huomaa! Syysvehnä lannoitettu 6. toukokuuta ja nollaruutu perustettu tuolloin. 

Kasvustokuva, Uusikaarlepyy 7.5.