Itä-Suomen mittausalueet

Kouvola / Löytty

Pinja-syysvehnä, maalaji HtS (erm), pH 5,4

Kylvöpäivä 10.9.2023, kylvölannoitus YaraMila Y 6 197kg/ha. Esikasvi kevätvehnä. 

Typen kokonaisotto, Löytty

Sademäärä ja lämpösumma, Löytty

13.5.

Löytyssäkin oli kesän ensimmäiset mittaukset, ja päästiin testaamaan, että ainakin mittari toimii talven jäljiltä. Myös täällä kasvusto on talvehtinut hyvin, ja näyttää todella hyvältä ja tasaiselta. Vehnät on lannoitettu kevään aikana jo kahteen kertaan ja nollaruutukin erottuu jo hiuksen hienosti värin perusteella. Ja onhan talousviljelmän puoli ottanut 4–5 kg typpeä enemmän nollaruutuun nähden. Nyt lämpöä ja kosteutta peliin, niin hyvä tulee. 

Kouvola / Elimäki

Ceylon-syysvehnä

Maalaji HeS (Rm), pH 5.6. Kylvetty 1.9., kylvölannoitus YaraMila Y 6 200 kg/ha. Herne esikasvi. Kevätlannoitus YaraMila Y 25 350 kg/ha.

Typen kokonaisotto, Elimäki

Sademäärä ja lämpösumma, Elimäki

13.5.

Tänään päästiin jo vähän kokeilemaan mittaamista pitkän talven jäljiltä. Kasvusto on talvehtinut hyvin ja ainakin alkuun on kovat odotukset. Kevätlannoitus oli tehty 2.5., ja nyt näkyy jo pientä eroa nollaruudun ja talousviljelmän välillä. Ja olihan typenotossakin jo 4–5 kg:n ero. Nyt odotellaan vesisadetta ja lämpöä, jotta vehnät lähtevät oikein kunnolla kasvuun. Tästä on hyvä jatkaa! 

Hamina

Syysvehnä

Typen kokonaisotto, Husula

Sademäärä ja lämpösumma, Husula

13.5.

Myös Husulassa päästiin jo mittaamaan. Yleisesti ottaen kasvusto näyttää erittäin hyvältä ja tasaiselta. Vaikuttaisi siltä, että syysvehnä on talvehtinut hyvin. Nollaruutu erottuu jo selvästi värin perusteella, eikä ihme: onhan talousviljelmän puoli ottanut 7–8 kg typpeä enemmän. Kevätlannoitukset on tehty vappuaattona. Täälläkin tarvittaisiin lämpöä ja kosteutta, jotta kasvusto herää kunnolla kasvuun.