Etelä-Suomen mittausalueet

Kärkölä

Ceylon-syysvehnä

Esikasvi: syysrypsi.

Typen kokonaisotto, Kärkölä

Sademäärä ja lämpösumma, Kärkölä 14.5.

14.5.

Kärkölässä starttaa typenoton seuranta tällä viikolla. Ceylon-kasvusto näyttää erittäin tuuhealta ja hyvinvoivalta. Nollaruutu ei vielä erotu talousviljelyksestä, ja ylilannoitusruutu perustettiin vasta. Viime viikolla oli vielä hyvin kylmää alkuviikosta, kun ensimmäisiä mittauksia suoritettiin. 8.5. kasvusto on kuitenkin ottanut lähes 20 kg typpeä, kun taas tällä viikolla kasvusto oli ottanut jo lähes 30 kg typpeä.

Syysrypsin esikasviarvo voidaan nähdä tällä lohkolla suurempana typen vapautumisena. Lämpö on lisääntynyt kylmän, pitkän kevään jälkeen ja kasvusto räjähtää nyt kunnon kasvuun. Mielenkiintoista nähdä, mitä ensi viikko tuo tullessaan! Pieni sadekaan ei olisi pahitteeksi. 

Nolla- ja ylilannoitusruudut, Kärkölä

Hausjärvi

Skagen-syysvehnä

Typen kokonaisotto, Hausjärvi

Sademäärä ja lämpösumma, Hausjärvi 14.5.

14.5.

Hausjärvellä Ryttylässä starttaa typenoton mittaus kunnolla tästä viikosta. Skagen on talvehtinut Hausjärvellä hyvin ja saanut kevätlannoituksen 28.4. Nollaruutu ei vielä erotu talousviljelyksestä ja ylilannoitusruutu perustettiin vasta. Viime viikolla oli vielä hyvin kylmää alkuviikosta, kun ensimmäisiä mittauksia suoritettiin. 8.5. kasvusto on ottanut 12 kg typpeä, kun taas tällä viikolla kasvusto oli ottanut 18 kg typpeä.

Kasvusto on juronut pitkän ja kylmän kevään vuoksi, mutta nyt lämpö on lisääntynyt ja kasvusto starttaa kunnon kasvuun. Mielenkiintoista nähdä, mitä ensi viikko tuo tullessaan! Pieni sadekaan ei olisi pahitteeksi.

Nolla- ja ylilannoitusruudut, Hausjärvi 14.5.

Orimattila

Syysvehnä

Typen kokonaisotto, Orimattila

Sademäärä ja lämpösumma, Orimattila

15.5.

Orimattilassa starttaa typenoton seuranta tällä viikolla. Syysvehnäkasvusto näyttää oikein hyvältä ja on jo melko pitkää. Todennäköisesti ensi viikolla ollaan jo korrenkasvunvaiheessa. Nollaruutu erottuu silminnähden ja myös mittarin mukaan. Lannoituksen nollaruudussa maanpäällinen kasvusto on ottanut noin 13 kiloa typpeä, kun taas muu kasvusto on ottanut jo 20 kiloa typpeä. Lämpö on lisääntynyt kylmän ja pitkän kevään jälkeen, ja kasvusto räjähtää pian kunnon kasvuun. Tässä vaiheessa sadekaan ei olisi pahitteeksi. Katsotaan mitä ensi viikko tuo tullessaan.

Nolla- ja ylilannoitusruudut 15.5., Orimattila