Lehtilannoitus paransi nurmen toisen sadon kasvua ja laatua

YaraVita Coptrac ja YaraVita Thiotrac 300 -lehtilannoitteet toimivat erinomaisesti yksinäänkin, mutta yhdistettynä samaan tankkiseokseen ne parantavat toistensa tehoa. Lehtilannoitteet nostavat suuremman sadon lisäksi raakavalkuaista sekä kivennäis- ja hivenpitoisuutta entisestään.

Lehtilannoitus paransi nurmen toisen sadon kasvua ja laatuaNurmirehuissa on usein liian matala kuparipitoisuus, mikä näkyy säilörehusadon määrän alenemisena ja monenlaisina hedelmällisyys-, kasvu-, kehitys- ja vastustuskykyongelmina eläimillä. Rikin puute on yleisesti tunnistettu ongelma nurmilla, etenkin kun nurmen toisen sadon lannoitukseen käytetään lietettä. Rikin puute näkyy vaaleampana kasvustona, pienempänä satona sekä matalana raakavalkuais-, kivennäis- ja hivenpitoisuuksina.

Kuparipitoinen YaraVita Coptrac -lehtilannoite parantaa nurmikasvien yhteyttämistä, vahvistaa kortta, lisää säilörehusadon määrää ja kuparipitoisuutta. Säilörehu- ja laidunnurmelle käyttösuositus on 0,5 l/ha ja apilanurmille 0,25 l/ha. Ruiskutus suositellaan tehtäväksi heti, kun kasvu alkaa, viimeistään 15–21 päivää ennen sadonkorjuuta. Sitä ei saa ruiskuttaa lampaiden ruokinnassa käytettävälle nurmelle.

YaraVita Thiotrac 300 -lehtilannoite ylläpitää nurmikasveille tärkeää typpi-rikki suhdetta. Rikki mobilisoi maassa olevan typen nurmen käytettäväksi parantaen samalla muiden ravinteiden hyväksikäyttöä. Sen käyttösuositus nurmelle on 5–10 l/ha ja sopiva käsittelyajankohta on kasvun alkuvaiheessa, kasvuston ollessa 10–25 cm korkeaa.

YaraVita-lehtilannoitteilla hoidat nurmen hivenlannoituksen vaivattomasti kuntoon. Ne ovat hyvin liukenevia, nopeavaikutteisia ja tehokkaita ehkäisemään ja korjaamaan ravinnepuutoksia. Lisäksi ne sopivat tankkiseoksiin monien kasvinsuojeluaineiden kanssa. Tankmix-palvelussa voit selvittää YaraVita-lehtilannoitteiden sekoitettavuuden useiden kasvinsuojeluaineiden kanssa.

Selvitä sekoitettavuus Tankmixista