Leipä leveämmäksi 2/2020

Leipä leveämmäksi 2/2020

Leipä leveämmäksi on Yara Suomen lehti maatalouden ammattilaisille. Vuoden 2020 toisessa Leipä leveämmäksi -lehdessä kotkalainen Olli Marttila ja tanskalainen Lasse Niebuhr kertovat täsmäviljelykokemuksistaan Yaran Atfarm-täsmälannoitustyökalulla. Lehdessä on asiaa myös Valion Hiilineutraali maitoketju 2035 -hankkeesta, Saaristomeren kipsihankkeesta ja koronan herättämästä kiinnostuksesta kotimaiseen ruoantuotantoon.

Lehdessä on esitelty uusia koetuloksia myös syysvehnän ja nurmen typpilannoituksesta. Syysvehnäkokeet osoittavat, että riittävällä ja oikea-aikaisella typpilannoituksella syysvehnästä saadaan niin lisää satoa kuin hyvää laatuakin myllyteollisuuden tarpeisiin. Uusin mittaus- ja levitysteknologia, kuten BT N-Tester ja Atfarm-satelliittipalvelu, ovat viljelijän tukena ja auttavat lisälannoituksen ajoittamisessa.

Lehdessä on myös ProAgria keskusten liiton Sari Peltosen ajatuksia siitä, miten saat uutta nostetta öljykasvien viljelyyn. Lue lisäksi Kotkaniemen tutkimusaseman uusia koetuloksia mm. rikkilannoituskokeelta, jossa tutkittiin eri rikkilannoitusstrategioiden toimivuutta kauralla ja mallasohralla.

Lue koko lehti tästä

 

Leipä leveämmäksi -podcastit

Leipä leveämmäksi -podcast

Ota kuunteluun Leipä leveämmäksi -podcastit! Äänitallenteet tarjoavat hyvän vaihtoehdon esimerkiksi perinteisen radion kuunteluun.

Tähän mennessä ilmestyneissä jaksoissa aiheina esimerkiksi jaetun lannoituksen ja Atfarm-satelliittipalvelun hyödyt viljelijälle, vaatiiko hiiliviljely erityistoimia maatalousyrittäjältä ja metsänlannoituksen etuja ja käytännön neuvoja.

Leipä leveämmäksi -podcastit