Leipä leveämmäksi -podcast

Kuuntele uusin Leipä leveämmäksi -podcastjakso Yara Kotkaniemen tutkimusaseman kesätyöntekijöistä ja heidän ajatuksistaan kesästä!

 

Podcastit tarjoavat hyvän vaihtoehdon esimerkiksi perinteisen radion kuunteluun. Niissä on se etu, että voit valita itsellesi eniten kiinnostavia sisältöjä ja kuunnella niitä juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Yaran podcastit löydät myös Spotifystä ja Apple Podcasts -sovelluksesta!

Tähän asti ilmestyneet Leipä leveämmäksi -podcastin jaksot

25. Jaksossa Niko, Ida ja Miikka kertovat kesätyökokemuksestaan Kotkaniemen tutkimusasemalla. Millaista työ oli, mitä uutta he oppivat kesän aikana ja mikä jäi erityisesti mieleen? Kesätyöntekijät avaavat myös ajatuksiaan siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon Yaran kesätyöpaikkoja hakiessa ja miten esimerkiksi työhaastatteluun tulisi valmistautua. Kaikki Yaran avoimet työpaikat löytyvät täältä.

24. Tällä kertaa saimme Leipä leveämmäksi -podcastjaksoon vieraaksi luomuviljelijä Tommi Hasun Kouvolasta. Tommi kertoo jaksossa ajatuksiaan luomutilan lannoituksesta sekä omalla tilallaan toteutettavasta lannoitusstrategiasta. Jaksossa esitellään myös uudet YaraSuna- orgaaniset peltolannoitteet maatalouteen Yaran asiakkuuspäällikkö Harri Nopasen toimesta. Jakson juontajana on Linnea Nordling Yaran markkinointiviestinnästä.

23. Jaksossa Markku Remes Suomen metsäkeskukselta (kuvassa) keskustelee metsän terveyslannoituksen hyödyistä ja toteutuksesta Yaran metsälannoitteiden myyntipäällikkö Henry Mantsisen kanssa. Lisäksi jaksossa esitellään uudet YaraSuna -tuhkapohjaiset kierrätyslannoitteet metsänlannoitukseen. Juontajana on Linnea Nordling Yaran markkinointiviestinnästä. Tutustu metsänlannoitukseen ja siihen sopiviin tuotteisiin lisää Yaran kotisivuilta.

22. Jakson aiheena on Lannoiteopas 2021-2022. Miten hyödynnät opasta parhaiten ja mitä kaikkea oppaaseen sisältyy? Oppaaseen tutustutaan yhdessä Yaran asiakkuuspäälliköiden Taija Saaren ja Harri Nopasen kanssa. Jakson juontajana toimii Linnea Nordling Yaran markkinointiviestinnästä.

 

21. Tämän Leipä leveämmäksi -podcastjakson jakson aiheena on metsä ja lannoituksen vaikutus metsän kasvuun, puun laatuun ja hiilensidontaan. Lisäksi keskustellaan metsänlannoituksen vesistövaikutuksista. Asiantuntijoina metsänhoitotieteen professori Heli Peltola Itä-Suomen yliopistosta ja Yaran metsälannoitteiden myyntipäällikkö Juho Räsänen. Jakson juontajana toimii Linnea Nordling Yaran markkinointiviestinnästä.


20. Leipä leveämmäksi -podcastin syysviljat -jaksossa puhutaan syysviljoista ja siitä, miksi niitä kannattaisi viljellä. Studiossa ovat keskustelemassa viljojen kehityspäällikkö Anna-Kaisa Salovaara Yaralta ja kasvinviljelyneuvoja Peter Fritzén Suomen Talousseurasta. Yaran markkinointipäällikkö Anna-Kaisa Haapajärvi toimii jakson juontajana.

 

 

18. Miten säilörehunurmen sadon määrään, typenottoon tai D-arvoon voi vaikuttaa? Kuuntele uusi Leipä leveämmäksi -podcastin jakso, niin tiedät! Aiheesta keskustelevat nurmen kehityspäällikkö Mervi Seppänen Yaralta ja kasvinjalostaja Mika Isolahti Borealilta. Yaran markkinointipäällikkö Anna-Kaisa Haapajärvi toimii jakson juontajana. 

 

17. Uusimmassa Leipä leveämmäksi -podcastin jaksossa Anne Kerminen ja Tapio Lahti keskustelevat fosforista ja fosforilannoituksesta. Fosfori on kaikille eläville soluille tarpeellinen alkuaine. Miten fosforia on käytetty kasvinviljelyssä? Mitä aiheesta on kaikkien maataloudesta ja ympäristöasioista kiinnostuneiden ainakin syytä tietää? 

 

16. Tässä jaksossa Tapio Lahti, Anne Kerminen ja Mervi Seppänen Yaralta keskustelevat lehtilannoitteiden käytöstä eri viljelykasveille. Keskustelussa on mukana muun muassa nurmi, vilja, avomaan vihannekset sekä valkuaiskasvit ja kuminakin.

15. Jaksossa tutustustutaan viljelijä Olli Marttilan tilaan Kotkassa, kasvukauden 2020 viljelytoimenpiteisiin tilalla sekä jaetun lannoituksen ja Atfarm-satelliittipalvelun hyötyihin viljanviljelijälle. Mukana jaksossa ovat Anna-Kaisa Haapajärvi ja Harri Nopanen Yaralta.

14. Vaatiiko hiiliviljely erityistoimia maatalousyrittäjältä? Jaksossa Yaran Mervi Seppänen ja Valion Juha Nousiainen keskustelevat nurmen hiiliviljelystä muun muassa Hiilineutraali maitoketju 2035 -hankeen ja Maatalouden ilmastotiekartan näkökulmista.

13. Tässä jaksossa Yaran asiantuntijat Juho Räsänen ja Ilkka Mustonen kertovat metsänlannoituksen eduista ja antavat käytännön neuvoja. Lannoituksesta hyötyy niin metsätilan talous kuin ilmastokin.

12. Jaksossa vähemmän tunnettujen syyskylvöisten kasvien viljelyn edellytykset saavat jatkoa. Teeman toisessa osassa Anne Yaralta ja Antti Syngentalta puhuvat syysöljykasveista ja niiden onnistuneen viljelyn toimenpiteistä.

11. Podcast-jakso käsittelee vähemmän tunnettujen syyskylvöisten kasvien viljelyn edellytyksiä. Anne Yaralta ja Antti Syngentalta kertovat teeman ensimmäisessä osassa, mitä kaikkea on otettava huomioon syysohran viljelyssä.

10. Podcast-jakso käsittelee typen hallintaa kasvukaudella. Kuuntele Annen ja Juhan neuvot, miksi typen optimointi kannattaa niin sadon, talouden kuin ympäristönkin näkökulmasta, sekä miten typpilannoitus on hyvä tilalla toteuttaa.

9. Jaksossa Stefan ja Lauri antavat vinkit uuden Atfarm-sovelluksen käyttöön! Atfarmilla seuraat satelliittikuvien avulla kasvuston kehittymistä ja luot helposti ja nopeasti levityskarttoja lannoituksen tarkentamiseen.

8. Jaksossa Yaran asiantuntijat Anne Kerminen ja Mervi Seppänen kertovat karjanlannan täydennyslannoittamisesta viljoille ja nurmille. Samalla kuullaan, joko kasvukausi on alkanut Someron ja Myrskylän korkeudella.

7. Broileritilan isäntä Jussi Oittinen kertoo, millaisia panostuksia hän on tehnyt uusiutuvaan energiaan ja broilerien ruokintaan. Rehuviljasadon on oltava korkealuokkaista, jotta tavoiteteuraspaino saavutetaan oikeaan aikaan. Juttu ilmestyy 1/2020 Leipä leveämmäksi -lehdessä.

 

6. Painavaa asiaa Yaran Air1 AdBlue-liuoksesta! AdBlue muuttaa dieselöljyä käyttävien ajoneuvojen pakokaasun haitalliset typpioksidit vaarattomaksi typeksi ja vesihöyryksi. Yaran asiantuntijat Juha Sarlund ja Sami Ruisma käyvät jaksossa läpi mm. yleisimpiä kysymyksiä tuotteen käytöstä.

 

5. Jaksossa keskustellaan YaraVita-tuoteperheestä sekä Yaran uusista biostimulanteista Tapio Lahden ja Aleksi Simulan johdolla. YaraVita-biostimulantit sisältävät kasvin kasvua edistäviä biostimulantteja sekä kasviravinteita. Teknologialla tavoitellaan viljelykasvin parempaa stressinsietokykyä ja ravinteiden hyödyntämistä.

 

4. Jaksossa Lauri Heimala ja Roland Westerberg pohtivat digitalisaation tuomia mahdollisuuksia lannoitukseen. Mitä erilaisia Yaran digitaalisia ratkaisuja on olemassa ja kuinka ne ovat lisänneet typen käytön tehokkuutta maataloudessa? 

 

3. Jaksossa Tapio Lahti ja Anne Kerminen Yaralta johdattavat kuulijat kasvinravinteiden maailmaan ja lannoitteiden käytön kehitykseen Suomessa. 

 

2. Risto Linnainmaa kertoo, kuinka hän viljelee nurmia resurssitehokkaasti. Juttu on julkaistu 2/2019 Leipä Leveämmäksi -lehdessä, ja kuviin voit tutustua täältä

 

1. Jaksossa pääset kuulemaan miten viljelijä Mika Lehtisen lannoittaa sokerijuurikaspellot. Juttu on ilmestynyt 2/2019 Leipä leveämmäksi -lehdessä