UUTTA! Leipä leveämmäksi -podcast

Ensimmäiset Leipä leveämmäksi -podcastit ovat ilmestyneet. Kuuntele mm. Mika Lehtisen vinkit sokerijuurikkaan viljelyyn.

 

Podcastit tarjoavat hyvän vaihtoehdon esimerkiksi perinteisen radion kuunteluun. Niissä on se etu, että voit valita itsellesi eniten kiinnostavia sisältöjä ja kuunnella niitä juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Yaran podcastit löydät myös Spotifystä ja Apple Podcasts -sovelluksesta!

 

Tähän asti ilmestyneet Yaran podcastit

12. Uusimmassa jaksossa vähemmän tunnettujen syyskylvöisten kasvien viljelyn edellytykset saavat jatkoa. Teeman toisessa osassa Anne Yaralta ja Antti Syngentalta puhuvat syysöljykasveista ja niiden onnistuneen viljelyn toimenpiteistä.

11. Podcast-jakso käsittelee vähemmän tunnettujen syyskylvöisten kasvien viljelyn edellytyksiä. Anne Yaralta ja Antti Syngentalta kertovat teeman ensimmäisessä osassa, mitä kaikkea on otettava huomioon syysohran viljelyssä.

10. Podcast-jakso käsittelee typen hallintaa kasvukaudella. Kuuntele Annen ja Juhan neuvot, miksi typen optimointi kannattaa niin sadon, talouden kuin ympäristönkin näkökulmasta, sekä miten typpilannoitus on hyvä tilalla toteuttaa.

9. Jaksossa Stefan ja Lauri antavat vinkit uuden Atfarm-sovelluksen käyttöön! Atfarmilla seuraat satelliittikuvien avulla kasvuston kehittymistä ja luot helposti ja nopeasti levityskarttoja lannoituksen tarkentamiseen.

8. Jaksossa Yaran asiantuntijat Anne Kerminen ja Mervi Seppänen kertovat karjanlannan täydennyslannoittamisesta viljoille ja nurmille. Samalla kuullaan, joko kasvukausi on alkanut Someron ja Myrskylän korkeudella.

7. Broileritilan isäntä Jussi Oittinen kertoo, millaisia panostuksia hän on tehnyt uusiutuvaan energiaan ja broilerien ruokintaan. Rehuviljasadon on oltava korkealuokkaista, jotta tavoiteteuraspaino saavutetaan oikeaan aikaan. Juttu ilmestyy 1/2020 Leipä leveämmäksi -lehdessä.

 

6. Painavaa asiaa Yaran Air1 AdBlue-liuoksesta! AdBlue muuttaa dieselöljyä käyttävien ajoneuvojen pakokaasun haitalliset typpioksidit vaarattomaksi typeksi ja vesihöyryksi. Yaran asiantuntijat Juha Sarlund ja Sami Ruisma käyvät jaksossa läpi mm. yleisimpiä kysymyksiä tuotteen käytöstä.

 

5. Jaksossa keskustellaan YaraVita-tuoteperheestä sekä Yaran uusista biostimulanteista Tapio Lahden ja Aleksi Simulan johdolla. YaraVita-biostimulantit sisältävät kasvin kasvua edistäviä biostimulantteja sekä kasviravinteita. Teknologialla tavoitellaan viljelykasvin parempaa stressinsietokykyä ja ravinteiden hyödyntämistä.

 

4. Jaksossa Lauri Heimala ja Roland Westerberg pohtivat digitalisaation tuomia mahdollisuuksia lannoitukseen. Mitä erilaisia Yaran digitaalisia ratkaisuja on olemassa ja kuinka ne ovat lisänneet typen käytön tehokkuutta maataloudessa? 

 

3. Jaksossa Tapio Lahti ja Anne Kerminen Yaralta johdattavat kuulijat kasvinravinteiden maailmaan ja lannoitteiden käytön kehitykseen Suomessa. 

 

2. Risto Linnainmaa kertoo, kuinka hän viljelee nurmia resurssitehokkaasti. Juttu on julkaistu 2/2019 Leipä Leveämmäksi -lehdessä, ja kuviin voit tutustua täältä

 

1. Jaksossa pääset kuulemaan miten viljelijä Mika Lehtisen lannoittaa sokerijuurikaspellot. Juttu on ilmestynyt 2/2019 Leipä leveämmäksi -lehdessä