maaliskuuta 10, 2020

Hyvä startti kasvuun YaraVita-peittauksella

Kylvösiemenen kunnostus ja peittaus on alkamassa tiloilla. Siemenen itämistä ja nopeaa kasvuunlähtöä voi tehostaa peittaamalla kylvösiemen ravinteilla. YaraVita-lehtilannoitteiden tuoteperheessä on useita peittaukseen soveltuvia tuotteita erilaisilla ravinnesisällöillä.
Ohran siementä
Ohran siementä

Peittaus mangaanipitoisella tuotteella on hyödyksi, kun lohkolla on paha mangaaninpuute. Siemenen läheltä kasvi saa mangaania tehostamaan juurten kehitystä kasvukauden alussa. Tarkempaa tietoa mangaanilannoituksesta löydät esimerkiksi Maatilalla -lehdestä sivulta 16 alkaen.

Viileät säät puolestaan vaikeuttavat kasvien fosforin ottoa. Kylminä keväinä fosforipitoiset YaraVita Starphos MnP ja YaraVita Starphos CMZ antavat lisäpotkua kasvulle.

Tutustu peittaukseen sopiviin YaraVita-tuotteisiin ja valitse sinun pellollesi sopiva vaihtoehto.

Hivenpeittaus nestepeittauslaitteistolla

Hivenpeittauksen voi tehdä tavallisella nestepeittauslaitteistolla. Käsittelyn aikana peittausaineen ja YaraVitan seosta on syytä sekoittaa 10 minuutin välein, etteivät tuotteet erotu. Peitattuja jyviä on seisotettava yön yli, jotta siemenet ehtivät kuivua kylvökuntoon.

YaraVita- ja peittausaineiden sekoitettavuus

Taulukosta näet YaraVita-lehtilannoitteiden ja peittausaineiden sekoitettavuuden keskenään. Taulukkoon on lisätty viime vuoteen verrattuna uutena tuotteena Vibrace Trio -peittausaine. Huomioi, että osaan seoksista suositellaan lisättävän myös vettä.

Taulukkoon on lisätty viime vuoteen verrattuna uutena tuotteena Vibrace Trio -peittausaine. Huomioi, että osaan seoksista suositellaan lisättävän myös vettä.