kesäkuuta 24, 2024

Uusi lannoitekausi alkaa

Uuden lannoitekauden hinnat astuvat voimaan tänään 24.6., ja toimitukset alkavat heinäkuun alusta. Vuoden takaisiin aloitushintoihin nähden hinnat ovat ravinnesuhteista riippuen hieman korkeammat.
Uusi lannoitekausi alkaa
Uusi lannoitekausi alkaa

“Päättyneellä kaudella Suomessa myytiin ravinteita edellisiä kausia enemmän. Lannoitteiden hinnat määräytyvät maailmanmarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan ja Suomen hinnat seuraavat eurooppalaista hintatasoa. Kysyntä Euroopassa on vahvaa”, kertoo Yara Suomen kaupallinen johtaja Roland Westerberg. 

Yaralla on laaja Suomen oloihin räätälöity lannoitevalikoima, jossa on huomioitu kasvin eri tarpeet. Valikoimassamme on myös korkeafosforisia ja matalatyppisiä tuotteita perinteisten korkeatyppisten NPK-lannoitteiden lisäksi.  

Uusimmat tänä keväänä lanseeratut tuotteet ovat YaraMila Y 8 ja aiemmin lanseerattu organomineraalinen kierrätyslannoite YaraSuna REMIX 8. YaraMila Y 8 on suunnattu syysviljoille matalan fosforiluokan maille ja YaraSuna REMIX 8 niin ikään syyskylvöille. Kloorivapaana tuotteena se soveltuu myös herneelle. Syysviljojen viljelyalan uskotaan kasvavan tulevaisuudessa.

Fosforin käytön väheneminen on ollut jo pitkään nähtävissä, ja se näkyy peltojen fosforiviljavuudessa. Suomen peltojen viljavuusfosfori on laskenut 2000-luvulla nopeasti. Uusimman viljavuustilaston mukaan viljavuusluokkaan 1–3 eli huono–välttävä kuuluu jo 65 prosenttia näytteistä.  

“Kasvin tarpeen mukainen lannoitus on avainasemassa hyvien satojen saamiseksi ja lannoituksessa tulisi korvata sadossa pellolta poistuneet ravinteet”, toteaa Westerberg. 

Oma Yara -palvelu laajenee 

Oma Yara -palvelu laajenee lannoitelaskurilla, joka perustuu Yaran lannoitusohjelmiin. Laskuri tuo digiaikaan aiemmin käytössä olleet lannoiteohjelmat ja -taulukot. Se antaa valitulle kasville ravinnesuositukset sekä auttaa oikean tuotteen valitsemisessa. Laskuria on mahdollista käyttää tällä hetkellä kevätvehnälle, kauralle, ohralle ja syysvehnälle (kylvölannoitus) sekä nurmisäilörehulle. 

Oma Yara on viljelijöille suunnattu palvelu, jossa voi seurata tilauksia sekä antaa palautetta tuotteista tai toimituksesta.  

Tutustu Yaran lannoitevalikoimaan

Myynnissä olevat lannoitteet

Lisätietoja:   

Roland Westerberg, kaupallinen johtaja, Yara Suomi Oy, puh 050 325 8279 

Yara on maailmanlaajuinen lannoitteiden, teollisuuskemikaalien ja ympäristöratkaisujen tuottaja. Suomessa Yaralla on tehtaita Siilinjärvellä, Uudessakaupungissa ja Kokkolassa sekä kierrätyslannoitteita valmistavat tuotantolaitokset Nokialla ja Viitasaarella. Siilinjärvellä sijaitsee myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos, josta saadaan maailman puhtainta fosfaattia lannoitteiden raaka-aineeksi. Olemme osana suomalaista elintarvikeketjua tuottaneet lannoitteita yli 100 vuotta. Yara työllistää Suomessa suoraan noin 900 henkeä ja kokonaisuudessaan työllisyysvaikutus on reilu 4500 henkeä. www.yara.fi