huhtikuuta 14, 2023

Uusin Leipä leveämmäksi -lehti on julkaistu

Vuoden 2023 ensimmäisen Leipä leveämmäksi -lehden teemana on Uudistava viljely. Lue esimerkiksi tilakoetoiminnasta, uudistavasta nurmirehun tuotannosta, ja kerääjäkasvikokeista.
Leipä leveämmäksi -lehden kansikuvassa luomuviljelijä Tommi Hasu
Vuoden 2023 ensimmäinen Leipä leveämmäksi -lehti
Leipä leveämmäksi -lehden kansikuvassa luomuviljelijä Tommi Hasu
Vuoden 2023 ensimmäinen Leipä leveämmäksi -lehti

Leipä leveämmäksi on Yara Suomen lehti maa- ja metsätalouden ammattilaisille. Vuoden 2023 ensimmäisen Leipä leveämmäksi -lehden teemana on Uudistava viljely. Lue esimerkiksi tilakoetoiminnasta, uudistavasta nurmirehun tuotannosta, ja kerääjäkasvikokeista.

Uudistava viljely on osa kannattavaa kasvintuotantoa. Elina Valkeisen tilalla Elimäen Raussilassa on toteutettu uudistavan maatalouden periaatteita jo vuosia. Vaikka uudistava viljely on terminä uusi, ovat siihen liittyvät toimenpiteet Valkeisen mielestä vanhoja hyviä viisauksia. "Maan kasvukunnon parantaminen, tuotantopanoksien parempi hyötysuhde ja lohkon kasvukunnosta johtuvien sisäisten vaihteluiden minimoiminen kiinnostavat”,
Valkeinen selittää. Lue koko haastattelu Leipä leveämmäksi -lehden sivuilta 10–12.

Viljojen kerääjäkasvikokeet. Kerääjäkasvit ovat hyvä tapa lisätä kevätkylvöisten peltojen kasvipeitteistä aikaa. Niiden ottaminen osaksi viljelyä lisää pellon monimuotoisuutta ja orgaanisen hiilen sitoutumista maahan. Lue lisää kokeista sivuilta 16–17.

Luontopositiivisuus lähtökohtana. Luontopositiivisten kasviravitsemusratkaisujen tavoitteena on vähentää ruoantuotannosta aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä ja hyödyntää uudistavan viljelyn toimintaperiaatteita, parantaa maan kasvukuntoa ja hillitä maankäytöstä aiheutuvia muutoksia. Lue lisää sivuilta 12–13.

Tilaa ja lue lehti tästä

Lataa Leipä leveämmäksi -digilehti täältä!