joulukuuta 13, 2023

YaraAmplix on uusi biostimulanttien tuotemerkki

Biostimulantit ovat tärkeä tuoteryhmä Yaralle ja panostuksesta tuoteryhmään kertoo se, että biostimulantit saivat oman powerbrandin nimeltään YaraAmplix. Nimi Amplix syntyi sanasta “amplify” (vahvistaa) ja se kuvaa niitä moninaisia hyötyjä, mitä kasvien kasvuun tulee, kun biostimulantit otetaan mukaan kasvinravitsemukseen.
YaraAmplix on uusi biostimulanttien tuotemerkki
YaraAmplix on uusi biostimulanttien tuotemerkki

Biostimulantit lisäävät ravinteiden käytön tehokkuutta, parantavat maan elinvoimai-suutta ja moninkertaistavat kasvien luonnollisen kasvuvoiman ja sinnikkyyden sopeu-tua stressiin vaihtelevissa olosuhteissa.

UUTUUS YaraAmplix OPTIVI 

YaraAmplix OPTIVI on Yaran ensimmäinen CE-merkitty biostimulanttituote. CE-merkinnän saaminen edellyttää kolmannen osapuolen tekemää arviointia tuotteen tehokkuudesta ja siitä, mitä väittämiä tuotteesta voi esittää. 

YaraAmplix OPTIVI on 100 % kasviperäinen biostimulanttituote, joka sisältää vapaita aminohappoja ja peptidejä. Se vähentää kasvien sääolosuhteista johtuvaa stressiä lisäämällä erityisesti juurten kasvua. Tuotteen CE-rekisteröinnissä hyväksytty väite on ”parantaa typenkäytön tehokkuutta”. Tuote sopii kaikille kasveille, myös luomuviljelyyn. Suositeltava käyttöajankohta on, kun kasvi on voimakkaan kasvun vaiheessa. Liuos on helppo käyttää ja sekoittaa lehtilannosten ja kasvinsuojeluaineiden kanssa. Parhaan hyödyn tuotteesta saa yhdistettynä kasvinsuojeluaineiden ja lehtilannoitteiden kanssa. Tuotteen käyttö alkaen 1 l/ha, toistettuna 7-14 vuorokauden välein. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät UUTUUS YaraAmplix OPTIVI

Ravinnesisältö: 
-    100 % kasviperäinen biostimulantti
-    Kokonaistyppi (N) 53 g/l (4,5 %) 
-    Orgaaninen hiili 21 g/l (18 %)

 

YaraVita SAFE K
Koetulos. Yara Kotkaniemi 2023, kevätvehnä

UUTUUS YaraVita® SAFE K 

YaraVita SAFE K on runsaasti kaliumia sisältävä lehtilannoite. Tuote vaikuttaa nope-asti ja liikkuu hyvin kasvissa, joten se sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa lannoit-teen maahan levittäminen ei ole mahdollista tai käytännöllistä. YaraVita SAFE K ei sisällä klooria, joten se sopii myös kloorinaroille kasveille.

Kasvit tarvitsevat suhteellisesti eniten kaliumia kasvukauden jälkipuoliskolla. Tuote sopii esimerkiksi myöhäiseen täsmäkäsittelyyn viljoilla ja öljykasveilla kasvuvaihee-seen 59 asti. Kaliumlannoitus hidastaa kasvien tuleentumista, jolloin kasvi kasvaa pidempään ja mahdollistaa suuremman sadon. Kalium vaikuttaa myös kasvien vesi-talouteen ja lisää sitä kautta kasvien stressinsietokykyä. YaraVita SAFE K tyypillinen käyttömäärä on 2-5 l/ha, mutta voidaan käyttää jopa 5-10 l/ha, esimerkiksi perunalla.
 
Ravinnesisältö:
Kokonaistyppi (N) 45 g/l (3,1 %)
Kalium (K) 417 g/l (28,6 %)


Sekoitettavuuden kasvinsuojeluaineiden kanssa voit tarkistaa Tankmix.com –sivustolta

Lue lisää YaraVita-lehtilannoitteista: yara.fi/yaravita-lehtilannoitteet
Lisätietoa biostimulanteista: yara.fi/biostimulantit