maaliskuuta 28, 2023

Kohta ollaan jo pellolla!

Selvää kevään tuntua on jo ilmassa, mutta vielä ehtii valmistautumaan kasvukauteen ennen kiireisen sesongin alkua.
Kohta ollaan jo pellolla!
Kohta ollaan jo pellolla!

Ravinneasiat kunnossa?

Kevätkylvöiset tarvitsevat ravinteita heti kylvöstä eteenpäin päästäkseen hyvään vauhtiin kasvussa ja muodostaakseen vahvan juuriston. Etenkin fosfori on tarpeen heti keväällä ja typpeä tarvitaan nopeaan kasvuun. Kylvöille kannattaakin varata noin 70 % kauden typpilannoituksesta sekä fosforia pellon viljavuuden mukaan. 

Oletko jo Atfarmissa?

Atfarm on täsmäviljelyn työkalu, jossa käytössäsi on ominaisuuksia täsmälannoituksesta lohkokohtaiseen säätietoon ja erilaisia kasvustokarttoja. Ennen kasvukautta kannattaakin ottaa Atfarm käyttöön ja lisätä lohkot valmiiksi, jolloin pääset tarkkailemaan kasvustojen kehitystä alusta alkaen ja lohkot ovat valmiina lisälannoitusten lähestyessä. Yaran asiakkaana saat atfarmin käyttöösi maksutta vuoden ajaksi. Rekisteröitymään pääset osoitteessa at.farm/fi.

Levittimen säädöt valmiiksi

Korkealaatuiset lannoiterakeet levittyvät tarkasti, mutta eri lannoitelaatujen välillä on eroja, jotka huomioidaan levittimen asetuksissa. Ravinteet on levitettävä tasaisesti, oikea määrä halutulle levitysleveydelle, jotta lannoitteista saadaan paras mahdollinen hyöty. Lue lisää lannoitteen levityksestä täältä.

Muista myös YaraVita jo keväällä!

YaraVita-lehtilannoitteilla täydennät viljojen lannoitusta tarkasti kasvuston ja lohkon tarpeiden mukaan. Aikaisin keväällä fosforilannoituksen täydennykseen ja kasvun piristykseen soveltuvat erityisesti YaraVita STARPHOS CMZ ja YaraVita STARPHOS MnP.