elokuuta 03, 2022

Vahva startti syyskylvöisille

Syysmuotoiset viljelykasvit kasvattavat suosiotaan, ja viime syksynä kylvöpinta-ala nousi ennätyssuureksi. Syksyn kylvöillä katseet suunnataan jo seuraavaan kasvukauteen ja viljelytoimilla tähdätään vahvana ja terveenä talvilepoon siirtyvään kasvustoon. Vaikka talvehtimisriski on olemassa, syksyisiin toimiin panostamalla luodaan perusta satopotentiaalin tarkalle hyödyntämiselle seuraavalla kasvukaudella.
Tuleentunutta syysvehnää kesältä 2019
Tuleentunutta syysvehnää kesältä 2019

Tasapainoinen syyslannoitus antaa voimaa kasvuston ja juuriston kehitykseen syksyllä. Syysviljojen kylvölannoitukseen sopii matalatyppinen YaraMila Y 6 (15 -6,5 -12,5), kun fosforia saa lannoituksessa käyttää.

YaraVita-lehtilannoitteita syyskäyttöön

YaraVita-lehtilannoitteet ja biostimulantit sopivat myös syyskäyttöön edistämään juuriston vahvistumista ja suojaamaan kasvua. Niiden suositeltava käyttöaika alkaa syysviljoilla jo 3–4-lehtiasteella, ja sekoitettavuutta syysruiskutusten tankkiseoksiin kannattaa hyödyntää.

Syksyn lehtilannoitukseen erinomaisia valintoja ovat YaraVita GRAMITREL B 1 l/ha, YaraVita MANCOZIN 0,5 l/ha tai YaraVita MANTRAC PRO 1 l/ha sekä biostimulantit YaraVita BioNUE ja YaraVita BIOTRAC 1l /ha.