elokuuta 15, 2021

Biostimulantteja jo vehnän ja rapsin syyskäsittelyyn

Tänä syksynä tullaan luultavasti kylvämään ennätyspinta-ala syyskylvöisiä kasveja. Kylvökelpoista pinta-alaa on hyvin tarjolla. Syyskylvöisten viljelytekniikkaan kuuluu useampi pellolla käynti jo syksyllä, muun muassa rikkojen ja talvituhosienten torjunta sekä öljykasvien korrensäätely. Hivenlannoitus on myös hivuttautumassa syystoimien joukkoon ja se voidaankin yhdistää muihin kasvustokäsittelyihin.
Biostimulantteja jo vehnän ja rapsin syyskäsittelyyn
Biostimulantteja jo vehnän ja rapsin syyskäsittelyyn

Yara on hiljattain tuonut tuotevalikoimaan niin sanottuja biostimulantteja. Myös niitä voi käyttää syyskylvöisille kasveille jo syksyllä. Tutkimuksissa biostimulanttien on todettu lisäävän sekä syysvehnän että syysrapsin sopeutumista kylmenevään säähän ja siten parantavan talvehtimista. Vaikutus on näkynyt muun muassa syysrapsin juuren paksuudessa. Lisäksi biostimulantit parantavat ravinteiden ottoa.

Yaralla on myynnissä kaksi biostimulanttituotetta, YaraVita BIOTRAC ja YaraVita BioNUE. Niiden suositeltava käyttöaika alkaa syysvehnällä ja syysrapsilla jo 3-4 -lehtiasteella. Biostimulantin voi siis lisätä esimerkiksi syysvehnän YaraVita GRAMITREL tai YaraVita MANCOZIN -syyskäsittelyyn. Syysrapsilla sen voi yhdistää YaraVita BRASSITREL PRO hivenlannoituksen ja korrensäädekäsittelyn yhteyteen. Käyttömäärä on 1-3 l/ha. Lisätietoja yara.fi/biostimulantit