huhtikuuta 28, 2021

Mittaa, paljonko syysvehnäsi on ottanut typpeä!

Syysviljat ja -öljykasvit ovat talvehtineet erinomaisesti, joten niihin kannattaa nyt panostaa. Sateet ja viileys lisäävät pensomista, mikä parantaa satopotentiaalia. Monin paikoin ensimmäinen kevätlannoitus on tehty ja nyt on kiinnostavaa seurata, miten lähipäivien säät vaikuttavat kasvun etenemiseen.
Mittaa, paljonko syysvehnäsi on ottanut typpeä!
Mittaa, paljonko syysvehnäsi on ottanut typpeä!

Atfarm-ohjelmasta löytyy kuva-applikaatio, jolla voi valokuvien avulla seurata syysvehnän typenottoa kasvukauden alussa. Lataa ilmainen Atfarm -sovellus puhelimeesi ja perusta sinne syysvehnälohkosi. Neljän valokuvan avulla voit seurata vehnäsi kasvua kasvukauden alussa. Kun kasvustossa on noin 30 kg typpeä, on hyvä hetki aloittaa lehtilannoitus. Myöhemmin, kun kasvusto peittää pellon pinnan, saat Atfarmin biomassakartasta selkeän kuvan lohkon sisäisestä vaihtelusta ja lisälannoitustarpeesta.

YaraVita viimeistelee täsmälannoituksen

Kasvin typenoton mittaamisen avulla on mahdollista ajoittaa ensimmäinen YaraVita-lehtilannoitus oikein. YaraVita-lehtilannoite kannattaa hankkia valmiiksi kotiin, jotta kasvun käynnistyttyä olet valmiina.

Ensimmäiseen ruiskutukseen kannattaa käyttää fosforia ja mangaania sisältävää YaraVita STARPHOS -tuotetta 3 l/ha. Niiden avulla kasvi pystyy kehittämään juuristoaan myös kylmissä olosuhteissa.

Rikkakasviaineen sekaan kannattaa lisätä litra YaraVita Biostimulattia stressintorjuntaan ja huolehtimaan kasvustojen yleisestä hyvinvoinnista.  YaraVita BIOTRAC ja YaraVita BIONUE ovat Yaran biostimulanttituotteita, joihin voit tutustua tarkemmin yara.fi/biostimulantit -sivustolla. YaraVitoja voi käyttää seoksina useiden kasvinsuojeluaineiden kanssa. Sekoitettavuustaulukot löydät yara.fi/yaravita -sivulta.