toukokuuta 14, 2020

Syysviljojen kasvu käyntiin YaraVitalla

Viime päivien kylmä kevätsää on hidastanut syysviljojen korrenkasvun käynnistymistä. YaraVita-lehtilannoitteilla avustat kasvia terveessä ja nopeassa kasvussa.
Syysviljojen korrenkasvu alkaa heti, kun yöpakkaset väistyvät.
Syysviljojen korrenkasvu alkaa heti, kun yöpakkaset väistyvät.

Talvesta selvinneet syysviljat ovat juronneet viime päivät kylmässä kevätsäässä. Kasvustot ovat versoneet hyvin ja korrenkasvu alkaa heti, kun yöpakkaset väistyvät. Sato-odotukset ovat tänä vuonna hyvät sekä rukiilla että syysvehnillä.

YaraVita-ruiskutus on erinomainen apu kasvun alkuun. Fosfori ja mangaani auttavat juurten kehittymisessä ja varmistavat terveen ja nopean kasvun seuraavina viikkoina. YaraVita Starphos -tuotteet on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Kuvassa mangaanin puute näkyy harmaina laikkuina ja viiruina. Punaisuus voi johtua useista eri syistä, kuten fosforin puutteesta. Kuva: Hannes Höykälä

Mangaanin puute näkyy harmaina laikkuina ja viiruina. Punaisuus voi johtua useista eri syistä, kuten fosforin puutteesta.

 

Mikäli fosfori ei ole tarpeen, vaihtoehtoisia seoksessa käytettäviä tuotteita ovat YaraVita Gramitrel B tai YaraVita Mancozin 1-2 l/ha.  Toisen litran voi myös korvata YaraVita Mantrac Prolla.

Yaran uudet biostimulantit on suunniteltu tehostamaan kasvin elinvoimaisuutta stressaavissa olosuhteissa, kuten esimerkiksi kylmissä, kuivaissa tai kuumissa oloissa. Biostimulantteja voi käyttää muiden YaraVita-tuotteiden tapaan useissa seoksissa. Sekoitettavuustaulukot löydät YaraVita-tuotesivulta.