Turvallisuus on Yarassa ykkösasia. Teemme kovasti töitä sen eteen, että ihmiset voivat turvallisesti tehdä työnsä ja että tehdastoimipaikkojemme lähiympäristö ja asukkaat ovat turvassa. Turvallisuus pitää sisällään myös vastuun tuotteesta läpi koko ketjun. Tuotteet tehdään puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista ja ne ovat turvallisia kuljettaa varastoida ja käyttää.

Yarassa koko henkilöstö on sitoutunut tavoittelemaan tapaturmatonta työyhteisöä. Periaatteemme on, että vahingot ovat estettävissä ennakoivalla työllä ja jatkuvalla toimintatapojen parantamisella.

Lähtökohta on, että turvallinen toimintatapa on valinta ja jokainen on vastuussa omasta ja työkavereidensa turvallisuudesta.

 

Sertifikaatit

Toimintamme on sertifioitu. Meille on myönnetty seuraavat sertifikaatit:

  • ISO 9001 (Laatu)
  • ISO 14001 (Ympäristö)
  • ISO 45001(Turvallisuus)
  • ISO 50001 (Energiatehokkuus) (Yara Siilinjärvi)

Olemme mukana myös kansallisessa Nolla tapaturmaa -foorumissa.

 

Yara on sitoutunut seuraaviin ohjelmiin

Euroopan lannoitetuottajien tuotevastuullisuus-ohjelma

Euroopan lannoitetuottajien tuotevastuullisuus-ohjelma

Olemme sitoutuneet noudattamaan Euroopan lannoitetuottajien vastuullisuusperiaatteita. Tuotevastuullisuus kattaa koko arvoketjun kaikki vaiheet.

Lue lisää

Kemianteollisuuden Vastuu huomisesta -ohjelma

Kemianteollisuuden Vastuu huomisesta -ohjelma

Yara on mukana kemianteollisuuden Vastuu huomisesta -ohjelmassa (Responsible Care). Ohjelman keskeisiä teemoja ovat luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus, hyvinvoiva työyhteisö sekä avoin vuorovaikutus ja yhteistyö.

Lue lisää

Kestävän kaivostoiminnan verkoston Kaivosvastuujärjestelmä

Kestävän kaivostoiminnan verkosto

Yara on mukana kestävän kaivostoiminnan verkostossa, jonka tavoitteena kehittää kotimaisten kaivosten toimintatapoja entistä vastuullisemmiksi.

Lue lisää 

Elinkeinoelämän keskusliiton energia­tehokkuusohjelma

Energiatehokkuusohjelma

Yara on sitoutunut Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen, jonka tavoitteena on 7,5 % energiansäästö vuoteen 2025 mennessä verraten vuoteen 2015.

Lue lisää