12.7.

Tuusula 12.7.

Ohra aloittaa kukintaa, eli mittarin lukemat eivät ole enää luotettavia. Typen oton mittaukset siis päättyvät. Tässä kesäkuun puolella kylvetyssä ohrassa on ollut hurja kasvurytmi. Pitkään jatkuneet helteet ja kuivuus verottavat varmasti satoa. Lohko kuitenkin näyttää tilanteeseen nähden hyvältä ja tasaiselta.

5.7.

Tuusula 5.7.

Ohra kasvaa edelleen kovaa vauhtia ja typpeä maanpäällinen osa ottaa kiihtyvällä tahdilla. Tuusulassa ei ole sateita tullut viikon aikana, mutta kasvusto ei näytä siitä kärsivän. Jonkin verran tautilaikkua ohrassa näkyy, samoin leppäkerttuja ja niiden toukkia. Kasvustossa alkaa näkymään pieniä lippulehtiä siellä täällä ja näyttää ottaneet yli 10 kg typpeä talousviljelmällä ja ylilannoitusruudulla. Nollaruutu on vaalea ja alalehdet ovat ruudun kasvustossa keltaiset. Se kärsii typenpuutteesta eli typen mineralisoituminen maasta on loppunut ja ollut tällä kasvukaudella hyvin pientä. Isäntä vielä odottaa ja harkitsee lähteekö lisätyppeä ajamaan.

29.6.

Tuusula 29.6.

Ohra kasvaa ja kehittyy hyvää kyytiä. Kasvusto on saanut vettä noin 15 mm viikon aikana ja mittauspäivä oli todella kuuma ja aurinkoinen. Nollaruutu erottuu selkeästi ja on alkanut kellastumaan, eli kärsii typenpuutteesta. Ylilannoitusruutu ja normaaliviljelys, eli ympäröivä talousviljelys, ovat ottaneet viikon aikana yli 10 kg/ha typpeä maanpäälliseen osaansa. Isäntä meinasi kasvinsuojelu- ja lehtilannoiteruiskutuksille lähteä heti tulevana iltana/yönä. Mielenkiintoista nähdä, miltä kasvusto ja typen otto ensi viikolla näyttävät.

22.6.

Tuusula 22.6.

Tuusulassa RGT Planet -ohra on hyvässä kasvussa ja nolla- ja ylilannoitusruutuseuranta päästiin vihdoin aloittamaan. Nollaruutu erottuu kasvustosta selkeästi. Maalaji vaikuttaa hyvältä ja kasvusto ei kärsi kuivuudesta. Mielenkiintoista nähdä, miten kasvu ja typen otto lähtee nyt kirimään.

Mittaustulokset

imagessv9v.png

image29bva.png

imageww5c.png

image29bva.png