12.7.

Mäntsälä 12.7.

Ohrassa vihneiden kärjet ovat juuri näkösällä, mikä haittaa luotettavan tuloksen saamista mittarista. Typenoton mittaukset siis päättyvät tähän. Tässä kesäkuun puolella kylvetyssä ohrassa on ollut nopea kasvurytmi. Alkukesän märkyys, muutama kova sade ja sen jälkeen pitkään jatkunut kuivuus ja helle näkyivät lohkolla viime viikolla epätasaisena kasvuna. Nyt kasvusto näytti huomattavasti tasaisemmalta. Vallitsevat sääolot tulevat kuitenkin leikkaamaan satoa.

5.7.

Mäntsälä 5.7.

Peltolohko näyttää hieman kirjavalta, koska ensin tuli hurjasti vettä juhannuksen aikaan lyhyessä ajassa ja nyt on kärsitty yli viikko hyvin paahtavasta helteestä. Typen otto ylilannoitusruudussa sekä normaalissa talousviljelyksessä on noin 10 kg typpeä. Isäntä ajoi vajaa 30 kg/ha lisätyppeä (YaraMila SUOMENSALPIETARIa 100kg) viikko sitten (30.6.). Ylilannoitusruutu sai myös kyseisen lisälannoituksen ja erottuu jonkin verran talousviljelyksestä. Nollaruutu ei enää typpeä maasta saa ja näyttää kärsivän kovin typen puutteesta.

28.6.

Mäntsälä 28.6.

Mäntsälässä on tullut paikallisissa sadekuuroissa paljonkin vettä, mikä on sekoittanut isännän lisätypen ajoa ja kasvinsuojeluruiskutuksia. Kasvusto on saanut viikon aikana vettä 45 mm ja isäntä lähtee ajamaan lisätyppeä, kun pelto vielä hieman kuivuu. Kasvusto on ottanut viikon aikana typpeä 7–10 kg/ha maanpäälliseen osaansa, eli typen otto ja tarve tulevat varmasti lisääntymään. Nollaruutu on alkanut kellastumaan, eli kärsii selkeästi typenpuutteesta. 

22.6.

Mäntsälä 22.6.

Mäntsälässä päästiin nolla- ja ylilannoitusruutuseurannan mittauksiin tällä viikolla. Kuivaa on ja kasvusto aloittelee typenottoa ja kunnon kasvua. Nollaruutu erottuu jo. Mielenkiintoista nähdä, mitä Mäntsälässä tapahtunut ensi viikkoon mennessä.

Mittaustulokset

imageteum.png

image29bva.png

image0lm1.png

image29bva.png