12.7.

Kotka 12.7.

Kotkan lohkon kasvusto oli tullut tähkälle, joten mittauksia ei enää sijainnissa tehdä. Nämä ruudut kärsivät kevään sateista sekä kesän kuivuudesta. Ohra on melko harvaa ja epätasaisesti kasvanutta. Tämä on tyypillistä koko alueelle. Sade piristäisi kyllä kasvustoa, mutta paras kasvukunto on jo menetetty.

5.7.

Kotka 5.7.

Kotkan ruudut olivat saaneet noin 10 ml vettä, mutta silti kasvustot kärsivät kuivuudesta. Ylilannoitusruutu erottuu edukseen silmin nähden sekä mittauksissa. Megalab-tuloksissa kalsium sekä fosfori oli melko matalalla tasolla.

28.6.

Kotka 28.6.

Ohra kärsii kuivuudesta ja vettä oli satanut viikossa vain 7 mm. Ylilannoitusruutu erottuu edelleen niin silmämääräisesti kuin mittauksilla. Tällä mittauskerralla otettiin Megalab-kasvianalyysi, jolla selviää mahdolliset pää- ja hivenravinnepuutokset.

22.6.

Kotka 22.6.

Kasvustot ovat kasvaneet vauhdilla (BBCH 13). Ylilannoitusruutu alkaa jo erottumaan myös silmämääräisesti. Mittaustuloksissa on jo selvä ero. Maaperä alkaa olemaan jo kuivaa. Kirvatkin kiusaavat kasvustoja jonkin verran.

14.6.

Kasvusto orastunut hyvin tasaisesti.  Kasvusto 3-lehtiasteella. Nollaruutu erottuu hyvin. 

Mittaustulokset

image5bds5.png

image29bva.png

image4eewg.png

image29bva.png