12.7.

Elimäki 12.7.

Ohrassa on ensimmäiset vihneet jo näkyvissä. Muutamassa päivässä ohrassa on kauttaaltaan tähkä näkyvissä, joten tämä on viimeinen mittauskerta lohkolla. Vaikkei vettä ole satanut, niin ohra on edelleen erittäin rehevää koko lohkolla. Tälle ohralle tehtiin myös lisälannoitus; typpeä lisättiin 38 kg/ha. Tästä kasvustosta on odotettavissa hyvä ja laadukas sato.

5.7.

Elimäki 5.7.

Elimäen ruudut näyttävät edelleen erittäin hienoilta ja reheviltä, vaikkei sadettakaan ole tullut. Nollaruutu jatkaa edelleen reipasta kasvua, ja ylilannoitusruutu on hieman edellä talouskasvustoa. Pieni lisälannoitus olisi järkevä toimenpide. Megalab-tuloksissa kaikki ravinteet olivat normaalilla tai korkealla tasolla. Tähän lohkoon kannattaa panostaa, että hyvä kasvupotentiaali saadaa ulosmitattua.

28.6.

Elimäki 28.6.

Ohra on jatkanut reipasta kasvua. Vettä ei ole satanut kuin 6 mm, mutta maaperästä riittää vettä viljalle. Nollaruutu näyttää myös yllättävän hyvältä, joten ravinteitakin vapautuu maaperästä reilusti. Tällä mittauskerralla otettu Megalab-kasvianalyysi, jolla selviää mahdolliset pää- ja hivenravinnepuutokset.

22.6.

Elimäki 22.6.

Tällä lohkolla on ollut suotuisat kasvuolosuhteet ja ohra on kasvanut reippaaseen tahtiin. Maaperässä vielä onneksi riittää kosteutta, kun sateita ei ole kylvöjen jälkeen tullut. Ylilannoitusruudun ja talousviljelmän välillä ei vielä ole eroja havaittavissa.

14.6.

Ohra tullut juuri oraalle viikonlopun aikana. Kylvöstä on kuusi päivää. Erittäin tasainen ja nätti oras koko lohkolla. Nollaruutu erottuu heti kasvustosta. Tällä käyntikerralla tehty ylilannoitusruutu.

Mittaustulokset

image2yrnd.png

image29bva.png

imagegylc.png

image29bva.png