Vinkit tarkkaan lannoitelevitykseen

Huolellisesti suunniteltu lannoitteiden levitys parantaa sekä satoa että sen laatua. Lannoitteenlevittimen säätöön ja kiertokokeeseen käytetty aika maksaa vaivan nopeampana kylvönä ja tarkempana ravinteiden hyötysuhteena.

Ole huippulevittäjä!

Katso alla olevat videot ja kerää vinkit lannoituksen levittämiseen. Levitä Yaran lannoitteet tasaisesti pelloillesi ja hyödynnä levityskalusto täydellä teholla. Vinkeillä saat parhaan hyödyn ravinteista,  viljelet tuottavasti ja  ympäristöystävällisesti.

Tee lannoitteiden kiertokoe vuosittain

Tee kaikille Yaran lannoittelajikkeille kiertokoe vuosittain. Lue lisää kiertokokeesta, keskipakolevittiminen säädöistä ja tutustu eri konevalmistajien ohjeistuksiin. Lue lisää

 

Näin testaat lannoitteiden levitystasaisuuden

Ilkka Mustonen ja Stefan Dahlvik näyttävät miten keskipakolevittiminen lannoitelevitystasaisuuden voi mitata käytännössä. 

 

Mistä tietää onko lannoiterakeet sulaneet peltoon?

Ravinteet ovat liuenneet maahan, kun pellon pintaan jää lannoiterakeen kipsikuori. Anne Kerminen ja Stefan Dahlvik vierailivat kesäkuun alussa 2018 Roger Westerbergin tilalla Kirkkonummella. Maasta löytyi kipsikuoria YaraMila-levityksen jälkeen.