Huippusadon tarvitseman ravinnemäärän tunnistaminen on lannoituksen suunnittelun lähtökohta.

Yaran lannoitteet on suunniteltu suomalaisiin viljelyolosuhteisiin ja kasvin yksilöllisiin tarpeisiin. Yhdistämällä lannoitteet Yaran täsmäviljelytyökaluihin lannoitusta on mahdollista tarkentaa paikkakohtaisesti, eri maalajeille sekä eri kasvukausina.

Parantamalla viljelyn tehokkuutta autat tilaasi menestymään nyt ja tulevaisuudessa. Kasvattamalla satoja vähennät samalla niiden aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Oikea typpilannoitustaso tuottaa terveemmän juuriston ja näin ollen kasvi pystyy sitomaan tehokkaasti kaikkia ravinteita maasta. Näin maaperään jää vähemmän ravinteita alttiiksi huuhtoutumiselle vesistöihin.

Tässä on muutama vinkki, joiden avulla voit arvioida kasvin ravinnetarvetta, oppia lisää lannoituksen ajoituksesta ja oikeasta YaraBela-lannoitteen käyttömäärästä.

8% korkeampi typen käytön tehokkuus

Miksi nitraattipohjaiset ovat tehokkaampia?

  • Tuotat enemmän satoa vähemmällä. Tehokas typenkäyttö on elintärkeää, kun tavoitellaan maksimisatoa ja parempaa tuottoa jokaisesta ostamastasi ravinnekilosta.
  • Kasvi suosii nitraattipohjaisia. Typpi on kasville elintärkeä ravinne ja suurin osa kasveista suosii nitraattimuotoista typpeä.
  • Parempi turva säiden varalle. Kasvin nitraattien otto on tehokasta myös kylmissä ja märissä sekä kuumissa ja kuivissa olosuhteissa verrattuna vaihtoehtoisiin tuotteisiin.
  • Kasvattaa paremmat juuret. Aikainen nitraattipohjainen lannoitus auttaa juuria kehittymään vahvoiksi, mikä on tärkeää muiden ravinteiden ja veden oton tehostamiseksi. Tämä johtaa parempaan typen käytön tehokkuuteen. 

Yara N-Sensorilla parmemat sadot

Askelmerkit typen käytön tehostamiseksi

  • Käytä oikeaa määrää. Digitaalisten työkalujen avulla annat kasvustollesi juuri oikean määrän typpeä ja oikeaan aikaan. Yaran työkalujen avulla vältät tehokkaasti yli- tai alilannoituksen.
  • Täsmälevitys. Suuret, tasalaatuiset ja kestävät lannoiterakeet leviävät tarkemmin ja kauemmaksi kuin mikrorakeiset typpituotteet, erityisesti tuulisella säällä. Täsmälannoituksella voit myös varmistua, että ravinteet levitetään siihen lohkon osaan, missä niistä on eniten hyötyä.
  • Parempi ravinnetasapaino. Tasapainoinen lannoitus sisältää pääravinteiden lisäksi myös rikkiä ja hivenravinteita. Näin voit olla varma, että saat parhaan hyödyn jokaisesta käyttämästäsi typpikilosta.

N-tester BT

 


Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Testaa typen käytön tehokkuus tilallasi!

Laskurimme arvioi tilasi tämänhetkisen tilanteen ja mitä voit tehdä jatkossa parantaaksesi tehokkuutta entisestään.

Testaa typen käytön tehokkuus >

Yaran ratkaisut suureen satoon