Lehtilannoitus on täsmäviljelyä

Lehtilannoituksella voidaan korjata ja tasapainottaa kasvien ravinteiden saantia. Lehtilannoituksella ravinteet saadaan tarkasti sinne missä niitä tarvitaan ja oikeaan aikaan. Ravinteiden käyttömäärä voidaan myös minimoida. Lehden kautta otetut ravinteet käyttäytyvät kasvissa kuten juuriston kautta tulleet ravinteet.

Ilman kosteus ja lämpötila vaikuttavat tehoon

Lehtilannoituksen tehoon vaikuttava suuresti käyttöolosuhteet, erityisesti ilman kosteus ja lämpötila. Liian kuivassa tai kuumassa tehty ruiskutus voi pahimmillaan nollata tehon. Lehtilannoitteiden tehokkain ruiskutusaika on silloin kuin ilman suhteellinen kosteus on 70-90 % ja lämpötila alle 25 C. Suomessa tämä tarkoittaa usein, että ruiskutuksiin kannattaa ryhtyä kymmenen uutisten jälkeen.

Tutkitut YaraVita-lehtilannoitteet 

YaraVita lehtilannoitteet ovat vuosikymmenien tuotekehityksen tulos. Osa lannoitteista on nopeavaikutteisia ravinnesuolojen vesiliuoksia, osa pitkään vaikuttavia ’kuivanesteitä’ eli ns. suspensiolannoitteita. Suspensiot ovat hyvin konsentroituja lannoitteita, yksi litra voi sisältää yli puoli kiloa puhdasta ravinnetta. Ne sekoittuvat veteen muodostaen maitomaisen liuoksen. Kaikki YaraVita-lehtilannoitteet ovat sateenkestäviä ja levittyvät tasaisesti lehden pintaan.

Yksi- ja moniravinteisia lannoitteita

YaraVita-lehtilannoitteita löytyy yksiravinteisina lannoitteina ja erilaisina ravinneseoksina. Yksiravinteisten lehtilannoitteiden avulla voidaan varautua ravinnepuutoksiin, esimerkiksi maa-analyysin perusteella tai korjata jo syntyneitä puutoksia. Moniravinteiset ravinneseokset perustuvat ’avainravinne’ -ajatteluun. Avainravinteet ovat kasvilajikohtaisia. Esimerkiksi öljykasveille ja viljakasveille on omat seoksensa. Kun odotettavissa on hyvä sato, on usein hyödyllistä käyttää moniravinteisia lehtilannoitteita. Näin voidaan varmistaa, että koko satopotentiaali saadaan talteen

YaraVita-lehtilannoitteiden sekoitettavuus muiden maatalouskemikaalien kanssa on hyvä. Tarvittaessa sekoitettavuuden voi selvittää internet –pohjaisen TANKMIX (tankmix.com) palvelun avulla.

YaraVita-lehtilannoitteet

YaraVita-lehtilannoitus on täsmäviljelyä

Tarpeenmukainen, lohkokohtainen hivenlannoitus on helppoa tutkituilla ja laaduilla YaraVita-lehtilannoitteilla. Tutustu Yaran kattavaan lehtilannoitevalikoimaan.

 

YaraVita-lehtilannoitteet