Miten tuottaa riittävästi ruokaa kasvavalle väestölle ja samalla huolehtia maapallostamme?

Molemmat on mahdollista toteuttaa samanaikaisesti. Yaran lannoitteiden tasapainoinen ravinnekoostumus ja oikea-aikainen vapautuminen kasvin tarpeisiin nähden takaavat maan viljavuuden säilymisen sekä ravinteiden tehokkaan hyödyntämisen. Sitä kautta saavutetaan myös alhaisemmat ravinne- ja kasvihuonekaasupäästöt tuotettua satokiloa kohti.

Alhaiset päästöt

Lannoitteiden valmistuksesta ja käytöstä aiheutuu kasvihuonekaasupäästöjä, joilla on ilmastoa lämmittävä vaikutus. Lannoitteiden valmistuksen osuus maitotilan kasvihuonekaasupäästöistä on keskimäärin 8 prosenttia.

Yara on sitoutunut alentamaan maatalouden kasvihuonekaasupäästöjä kehittämällä tehokkaita ratkaisuja. Viimeisten 10 vuoden aikana lannoitetuotannon dityppioksidipäästöjä (voimakas kasvihuonekaasu) on alennettu Siilinjärven ja Uudenkaupungin tehtailla 91 prosenttia ja kasvihuonekaasupäästöjä kokonaisuudessaan 89 prosenttia. Tavoitteemme on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. 

Valitsemalla Yaran lannoitteet kasvihuonekaasupäästöjä vapautuu 15 prosenttia vähemmän tuotettua satotonnia kohden kuin ureaa käyttämällä.

43 % alhaisemmat kasvihuonekaasupäästöt käyttäessäsi YaraMila-lannoitteita.

Terveempi maa ja puhtaampi vesi

Peltomaasta vapautuvan typen määrä vaihtelee huomattavasti eri osissa peltoa. Mikäli typpeä on tarjolla liian vähän, sadonmuodostus kärsii. Jos taas typpeä on liikaa, vaarana on, että ylimääräinen nitraatti huuhtoutuu vesistöihin. Yaran lannoitusratkaisuissa yhdistyy pitkäjänteinen agronominen osaaminen ja digitaaliset työkalut, jotka vähentävät ravinteiden huuhtoutumisriskiä samalla, kun sadon määrä pysyy suurena.

YaraMila-lannoitteiden valinta on helppo tapa pienentää maatilasi ilmastovaikutusta ja pienentää tuotetun sadon hiilijalanjälkeä. Yhteistyössä viljelijöiden kanssa pystymme tuottamaan enemmän ruokaa ja samalla pienentämään kasvihuonekaasupäästöjä.

YaraMila-lannoitteiden etuna on myös vähäinen happamoittamisvaikutus, mikä edesauttaa muun muassa maan mikrobiston hyvinvointia.

 


Saatat olla myös kiinnostunut näistä:

Testaa typen käytön tehokkuus tilallasi!

Laskurimme arvioi tilasi tämänhetkisen tilanteen ja mitä voit tehdä jatkossa parantaaksesi tehokkuutta entisestään.

Testaa typen käytön tehokkuus >

Yaran ratkaisut suureen satoon