kesäkuuta 30, 2020

UAB Moveren kauppa saatu päätökseen

Liettuan kilpailuviranomainen on hyväksynyt kaupan, jossa Movere Oy on ostanut Yara Suomi Oy:n 80 prosentin osuuden liettualaisen logistiikkayhtiö UAB Moveren osakkeista. Kauppa toteutuu 30.6.2020 ja sen myötä Movere Oy omistaa UAB Moveren kokonaisuudessaan.

Kauppa mahdollistaa Moveren kansainvälisten palvelujen kehittämisen. Hankkija ja Yara ovat molemmat erittäin tyytyväisiä kaupan toteutukseen.

Movere Oy on Hankkija Oy:n ja Yara Suomi Oy:n yhteisyritys, jossa Hankkija on pääomistajana kahden kolmanneksen osuudella ja Yara kolmanneksen omistusosuudella. UAB Moveren liikevaihto on 8,6 MEUR ja yritys työllistää 20 logistiikan alan huippuosaajaa.

Lisätietoja:

Timo Räsänen, kaupallinen johtaja, Yara Suomi Oy, puh.  050 337 4514

Jussi-Pekka Huovila, toimitusjohtaja, Movere Oy, puh. 040 541 4637

Rainer Karjalainen, hallituksen puheenjohtaja Movere Oy, 0400 642 400

 

Movere on kuljetuksiin ja tavaravirtojen ohjaukseen keskittynyt logistiikkayritys, joka tuottaa myös laivaus- ja varastointi- sekä logistiikkaprosessien suunnittelupalveluja. Päätoimialojamme ovat maatalous, rakennusaineteollisuus, kauppa sekä metsä- ja kemianteollisuus. Operoimme yli 3,5 miljoonaa tonnia vuodessa - lähes 90 000 täysperävaunullista.

Yara on maailmanlaajuinen lannoitteiden, teollisuuskemikaalien ja ympäristönsuojelutuotteiden toimittaja. Yaralla on Suomessa kolme tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Uudessakaupungissa, Kokkolassa ja Siilinjärvellä. Siilinjärvellä sijaitsee myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos. Vihdissä toimii Yaran Kotkaniemen tutkimusasema. Työllistämme Suomessa suoraan 900 henkeä ja työllisyysvaikutus on reilu 4000 htv.

Hankkija on johtava maanviljelyn, eläinten ruokinnan ja hoidon, maatalouskoneiden, puutarhanhoidon, sekä harraste-eläintuotteiden myyjä. Hankkijan rehuteollisuus, siementuotanto ja viljakauppa ovat keskeisiä palveluitamme viljelijöille. Hankkija-konserniin kuuluu myös logistiikkayritys Movere. Hankkijalla työskentelee yli 1000 ammattilaista. Hankkija kuuluu tanskalaiseen Danish Agro -ryhmään.