heinäkuuta 08, 2024

Tilakoeyhteistyötä tehdään tiloilla ympäri Suomen

Kotkaniemen tutkimusaseman lisäksi teemme lannoitetutkimuksessa tiivistä yhteistyötä viljelijöiden kanssa. Tilakokeissa tutkitaan uusia, sekä jo valikoimasta löytyviä, lannoitteita eri viljelykasveilla. Keskiössä on kehittää lannoitevalikoimaa, lannoitusmenetelmiä ja työkaluja vastaamaan entistä paremmin nykyisiä ja tulevaisuuden tarpeita, Suomen kasvuoloissa.

 

Tänä vuonna toteutamme tilakokeita 16 paikkakunnalla eri puolilla Suomea, kuten Kouvolassa, Perniössä, Huittisissa, Kokemäellä, Kalajoella ja Kiuruvedellä. Lisäksi 13 viljelijää on tänä vuonna ollut mukana typenmittauskiertueellamme, jossa seurasimme nolla- ja ylilannoitusruutujen avulla syysvehnän lisälannoituksen tarvetta ja maasta vapautuvan typen määrää.

 

Kasvustoja seurataan kasvukauden aikana ja sadosta kerätään tuloksia. Anna-Kaisa ja Pekka vierailivat viime viikolla Timo Ylä-Rakkolan tilalla Kouvolan Löytyssä, jossa tutkitaan uutta YaraVita SAFE K -lehtilannoitetta kevätvehnälle. Tilakokeessa on mukana myös Hankkija.

 

Vehnän koelohko

 

Stefan kävi puolestaan Isossakyrössä tutustumassa Timo Ikolan kaurakasvustoon, johon on tehty lannoituskoe uudella YaraAmplix OPTIVI -biostimulantilla.

 

Koeruutuja Kouvolassa

 

Kiitos kaikille tilakokeissa mukana oleville viljelijöille yhteistyöstä!