huhtikuuta 25, 2022

AdBluen saatavuus parantunut Suomessa

Yara on avannut AdBlue myynnin nykyasiakkailleen vaiheittain huhtikuussa.

Tilauksia otetaan nyt  vastaan normaalisti, mutta suuresta kysynnästä johtuen toimitusajat voivat olla normaalia pidempiä. Toukokuussa  palvelemme uusia asiakkaita Yara Air1-jälleenmyyjien kautta.

Suomessa valmistamme AdBlue-tuotetta Valkeakoskella. Hyödynnämme myös Euroopan tuotantolaitoksiamme ja Yaran Ruotsin terminaaliverkostoa varmistaaksemme tuotesaatavuuden Suomeen.

Yara keskeytti AdBlue-tilausten vastaanoton tilapäisesti maaliskuussa johtuen raaka-aineiden ja kaasun saatavuushaasteista.

AdBlue lyhyesti

AdBlue on puhdas urean vesiliuos, jota käytetään uusimpien dieselajoneuvojen pakokaasupäästöjen vähentämiseen. AdBlue-liuos muuttaa dieselöljyä käyttävien ajoneuvojen pakokaasun haitalliset typpioksidit vaarattomaksi typeksi ja vesihöyryksi. Näin voidaan vähentää merkittävästi typpioksidipäästöjä (NOx), jotka ovat suurin syy ilman saastumiseen.

Yara on maailman suurin AdBluen valmistaja. Suurimmat  urean tuotantolaitokset sijaitsevat Saksassa ja Hollannissa. Suomessa Yara valmistaa AdBlueta Valkeakoskella.