marraskuuta 21, 2022

Nopeasti vaikuttavat, täysin vesiliukoiset YaraVita® -liuokset – ja pitkävaikutteiset suspensiot

YaraVita- lehtilannoitteiden ja biostimulanttien tuoteperheeseen kuuluu sekä 1) nopeavaikutteisia, täysin veteen liukenevia nesteitä että 2) pitkävaikutteisia ravinnetiivisteitä eli suspensioita.
Nopeasti vaikuttavat, täysin vesiliukoiset YaraVita® -liuokset – ja pitkävaikutteiset suspensiot
Nopeasti vaikuttavat, täysin vesiliukoiset YaraVita® -liuokset – ja pitkävaikutteiset suspensiot

Täysin vesiliukoiset YaraVita-liuokset ovat erinomaisen nopea apu ravinnepuutoksiin. Suspensioiden ehdoton etu taas on niiden korkea ravinnepitoisuus ja sitä kautta pitkä vaikutusaika, jolloin ravinteita vapautuu tasaisesti kasvukauden aikana. Pitkäjänteisen tuotekehityksen ja testauksen myötä molemmat tuotetyypit ovat turvallisia ja käytettävyydeltään erinomaisia.

YaraVita -lehtilannoiteliuokset ovat olomuodoltaan kirkkaita nesteitä. Niissä ravinteet ovat täysin veteen liuenneina ja siten nopeasti kasvien käytössä. Esimerkiksi fosforia ja mangaania sisältävät YaraVita STARPHOS MnP ja YaraVita STARPHOS CMZ -tuotteet nopeuttavat kasvien alkukehitystä keväällä, kun maa on vielä kylmä ja fosforin saanti juuriston kautta on hidasta.

YaraVita ravinnetiivisteissä suurin osa ravinteista on eri kokoisina pieninä hiukkasina nesteen seassa. Nämä paljon ravinteita sisältävät suspensiot ovat paksumpia ja ruiskutuksen jälkeen ravinteita vapautuu kasvien käyttöön useamman viikon ajan. Myöhemmin kasvukaudella kannattaa käyttää juuri näitä kunkin kasvin tarpeisiin varta vasten kehitettyjä ravinnetiivisteitä, esimerkiksi YaraVita GRAMITREL B ja YaraVita MANCOZIN viljoille sekä YaraVita BRASSITREL PRO öljykasveille. Ne täydentävät kasvuston ravinnetarpeita tehokkaasti ja tasapainoisesti yli kuukauden ajan. Suspensiot vaativat huolellisen sekoituksen mutta ovat toisaalta helppoja tankkiseoskumppaneita kasvinsuojeluaineiden kanssa.

Katso tarkemmin sekoitustaulukot yara.fi/yaravita. Kannattaa ladata myös Yara TankmixIT ja voit hyödyntää Yaran tankmix.com seostietoja.