toukokuuta 31, 2022

2+1 syytä täsmälannoittaa Atfarmilla

Lohkolla on vaihtelua. Lohkon sisäinen vaihtelu muodostuu esimerkiksi maalajien ja multavuuden eroista, jolloin myös lannoitustarve vaihtelee lohkon sisällä. Multavammilta kohdilta vapautuu kasvukauden aikana enemmän typpeä kasvuston käyttöön ja kasvukaudenaikainen lannoitustarve on pienempi. Paikoin maan typpivarat ovat vähäisemmät ja kasvusto hyötyy korkeammasta lannoitemäärästä.
2+1 syytä täsmälannoittaa Atfarmilla
2+1 syytä täsmälannoittaa Atfarmilla

Täsmälannoituksella lisälannoitukseen suunniteltu typpimäärä jakautuu lohkolla kasvuston mukaan. Näin varmistetaan riittävä ravinnemäärä suuremmasta lannoitemäärästä hyötyville lohkon kohdille ja vastaavasti valmiiksi hyvässä kasvussa oleville alueille ohjautuu vähemmän lannoitetta.

Enemmän vähemmällä

Lisälannoitusta tehtäessä on tilaisuus tasoittaa lohkon sisäistä vaihtelua. Atfarmissa täsmälannoituskartta perustuu kasvuston biomassaan ja Yaran N-sensorin algoritmiin. Oikea määrä typpilannoitusta ohjautuu oikeaan paikkaan, jolloin ravinteet saadaan tarkasti ja tehokkaasti hyödynnettyä sadonmuodostukseen. Täsmälannoituksella samalla lannoitemäärällä voidaan päästä parempaan tulokseen ja saada enemmän satoa, joka on myös laadultaan tasaisempaa.

Atfarm maksutta 12 kk ajaksi Yaran asiakkaille

Tarjoamme vuonna 2022 Yaran asiakkaille Atfarm ilmaiseksi käyttöön 12 kuukauden ajaksi, kun teet tilauksen vuonna 2022. Atfarmin levityskarttoja voi käyttää lannoitteenlevittimillä, joissa on määränsäätöautomatiikka. Vaihtoehtoisesti levityskarttoja voi hyödyntää kännykän Atfarm-mobiilisovelluksessa, jolloin lannoitemäärää säädetään ajonopeuden tai virtausnopeuden mukaan. Tällöin tarvetta erillisille täsmälannoituslaitteistoille ei ole.

Tutustu ja tilaa Atfarm