huhtikuuta 25, 2022

Kestävästi tuottava maatalous -stipendit haettavissa

Yara Suomi Oy ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta kannustavat opiskelijoita pohtimaan ruoantuotantoa Kestävästi tuottavan maatalouden näkökulmasta. Stipendejä jaetaan vuonna 2022 yhteensä 10 000 euron arvosta. Stipendin hakuaikaa on 9.5.2022. saakka.
Kestävästi tuottava maatalous -stipendit haettavissa
Kestävästi tuottava maatalous -stipendit haettavissa

Yara Suomi Oy ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta tekevät yhteistyötä, jonka avulla kannustetaan opiskelijoita pohtimaan ruoantuotantoa Kestävästi ja tehokkaasti tuottavan maatalouden (Sustainable Intensification in Agriculture) näkökulmasta.
Yhteistyön tavoitteena on lisätä keskustelua yksityisen ja julkisen sektorin välillä. Tarvitsemme näkökulmia etenkin siitä, mikä on suomalaisen maataloustuotannon rooli suhteessa maailmanlaajuiseen haasteeseen tuottaa enemmän ruokaa pienemmillä ympäristövaikutuksilla.

Stipendit kannustamaan uusia näkökulmia

Vuonna 2022 stipendejä jaetaan yhteensä 10 000 euron arvosta. Valintalautakunta pidättää itselleen oikeuden määrittää, miten stipendin kokonaissumma jaetaan henkilöiden kesken.

Stipendiä voi hakea MMTDK:n hyväksymällä opinnäytetyöllä. Hakija on voinut tehdä työnsä missä tahansa tutkimuslaitoksessa, itsenäisesti, yrityksissä tai muussa instituutiossa. Stipendiä voi hakea kandidaatin ja maisterin tutkielmalla sekä väitöskirjatyöllä. Stipendit ovat saajilleen verovapaita. Stipendi tuo työn laatijalle näkyvyyttä toimialan organisaatioiden keskuudessa ja on osaltaan auttamassa työuralle siirtymistä.

Kestävästi tuottava maatalous on laaja aihepiiri, jossa on paljon mielenkiintoisia tutkimusaiheita. Sen ytimessä on resurssitehokkuus ja ruuantuotannon eri ilmiöt. Mikään muu aihe ei ole rajattu ulkopuolelle, vaan stipendi voidaan myöntää myös muista aiheista, kunhan se nojautuu Kestävästi tuottavan maatalouden perusajatukseen.

Kiinnostuitko?

Tutustu tarkemmin stipendin hakemiseen näistä linkeistä:
Stipendiohjeet

Hakemuslomakkeelle