huhtikuuta 01, 2022

Kotkaniemen tutkimusasemalla järjestettiin Yara N-Sensor-koulutus

Kotkaniemessä järjestettiin torstaina 31.3. Yara N-Sensor -koulutus. Paikan päällä ja etänä järjestettävään koulutukseen osallistui yhteensä 23 viljelijää. Kysyimme tuoreilta Yara N-Sensor -omistajilta, miksi ja mihin tarkoitukseen he N-Sensorinsa hankkivat. Vastauksissa korostui tarve tarkentaa ravinteiden käyttöä – erityisesti nyt, kun rehun ja tuotantopanosten hinnat ovat nousseet.
Tuomas Välikoski (vas.) ja Markku Puska ovat tuoreita uuden Yara N-Sensorin omistajia.
Tuomas Välikoski (vas.) ja Markku Puska ovat tuoreita uuden Yara N-Sensorin omistajia.

Tuomas Välikoski (vas.) ja Markku Puska ovat tuoreita uuden Yara N-Sensorin omistajia. He osallistuivat eilen Kotkaniemen tutkimusasemalla järjestettyyn Yara N-Sensor-koulutukseen yhdessä 23 muun viljelijän kanssa. Osa viljelijöistä osallistui koulutukseen etänä.

Mihin tarkoitukseen hankitte Yara N-Sensorin?

Tuomas Välikoski pyörittää broileritilaa Mänttä-Vilppulassa. Hän kertoo, että tilalla esiintyy isoa maalajivaihtelua. Saman lohkon sisällä voi esiintyä jopa koko maalajien kirjo. ”N-Sensorin avulla haluamme tarkentaa lannoitusta ja tasoittaa kasvustoa”, hän perustelee.

Markku Puska on sianlihantuottaja Ilmajoelta. Hänellä yksi syy N-Sensorin hankintaan oli halu täydentää sianlietettä oikeilla ravinnesuhteilla.

Molemmat korostavat ravinteiden tarkan käytön merkitystä – erityisesti tällaisina aikoina, kun rehun ja tuotantopanosten hinnat ovat nousseet. Optimoimalla N-Sensorin avulla typpilannoitusta viljelijät tavoittelevat hyvää valkuaistasoa vehnä- ja ohrasadolle, jolloin valkuaisen ostotarve pysyy paremmin kurissa.

Molemmat kiittelevät Yara N-Sensor -koulutuksen antia. Aina näistä koulutuksista oppii paljon uutta, miehet tuumivat.

Lue Yaran N-Sensorista lisää täältä