syyskuuta 01, 2021

Ecolan siirtyy Yaran omistukseen

Yrityskauppa on toteutunut ja Ecolan on siirtynyt Yaran omistukseen.
Yaran kierrätyslannoitteet
Yaran kierrätyslannoitteet

Kaupan myötä kierrätyslannoitteita valmistavan Ecolanin henkilöstö siirtyy Yaran palvelukseen ja liiketoiminta tullaan yhdistämään osaksi Yara Suomi Oy:n toimintaa.  

Yaran maa- ja metsätalouden tuotevalikoima ja osaaminen täydentyvät yrityskaupan myötä entisestään kierrätys- ja luomulannoitteiden osalta.

”Yara on tutkinut ja kehittänyt kierrätyslannoitteita Suomessa jo usean vuoden ajan ja kehitystyön tuloksena vuonna 2019 Suomen markkinalle tuotiin uusi BIO-kierrätyslannoitesarja. Jatkamme kierrätysravinneratkaisujen kehittämistä kiertotalouden edistämiseksi ja Ecolanin hankinta vahvistaa tätä työtä”, toteaa Timo Räsänen, Yaran erikoistuotteiden johtaja.

Yara osallistuu kestävän ruoantuotannon kehittämiseen yhdessä viljelijöiden ja elintarviketeollisuuden kanssa tarjoamalla ratkaisuja, työkaluja ja osaamista resurssitehokkuuden parantamiseksi kaikessa viljelyssä. Tulevaisuuden ravinneratkaisuihin kuuluvat myös kierrätysravinteet ja Yaran strategisena tavoitteena on laajentaa tarjoamaa kasvavalle luomusegmentille palvellakseen kaikkia asiakassegmenttejä.

Tavoitteena on tarjota kierrätyslannoitteita Suomen lisäksi myös laajemmin Euroopan markkinoilla ja näin vastata kasvavaan luomulannoitekysyntään.

 Lisätietoa:
Timo Räsänen, Erikoistuotteiden johtaja, Yara, Pohjoismaat ja Baltia, puh. 050 337 4514