heinäkuuta 05, 2021

Yara ostaa kierrätyslannoitteita valmistavan Ecolanin

Kauppasopimus on allekirjoitettu ja tavoitteena on, että kauppa toteutuu elokuun 2021 lopussa.
Yrityskaupan myötä Yaran maa- ja metsätalouden tuotevalikoima täydentyy entisestään
Yrityskaupan myötä Yaran maa- ja metsätalouden tuotevalikoima täydentyy entisestään

Yaran tavoitteena on yhdessä viljelijöiden ja elintarviketeollisuuden kanssa osallistua ilmastoneutraaliin ruoantuotantoon tarjoamalla kestäviä ratkaisuja, työkaluja ja osaamista kestävään viljelyyn. Tulevaisuuden ravinneratkaisuihin kuuluvat myös kierrätysravinteet ja Yaran strategisena tavoitteena on laajentaa tarjoamaa kasvavalle luomusegmentille.

”Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Ecolanin kanssa ja nyt voimme entistä paremmin yhdistää Ecolanin ja Yaran osaamista kierrätyslannoitteiden edelleen kehittämiseksi. Tavoitteena on tarjota kierrätyslannoitteita Suomen lisäksi myös laajemmin Euroopan markkinoilla”, toteaa Timo Räsänen, Yaran erikoistuotteiden johtaja. 

Ecolan on suomalainen kiertotalouden edelläkävijä. Ecolan jalostaa teollisuuden sivuvirroista ympäristö- ja ilmastoystävällisiä tuotteita metsä- ja maatalouteen sekä maa- ja ympäristörakentamiseen. Yrityksen toimintaan kuuluvat koko maan kattavat metsälannoituspalvelut. Yhtiön päätuotantolaitokset sijaitsevat Viitasaarella ja Nokialla. Ecolan työllistää 24 henkilöä.

”Yrityksen perustajan Hannu Tukiaisen navetassa Liperissä alkanut pienimuotoinen teollinen toiminta on kasvanut Korona Investin rahoituksella yhdeksi Suomen johtavista kiertotalouden teollisuusyrityksistä. Yaran omistajuuden myötä Ecolanin osaaminen pystytään hyödyntämään nyt myös kansainvälisesti”, sanoo Korona Investin hallituksen puheenjohtaja Vesa Lehtomäki.

Yara on tutkinut ja kehittänyt kierrätyslannoitteita jo usean vuoden ajan ja kehitystyön tuloksena vuonna 2019 Suomen markkinalle tuotiin uusi BIO-kierrätyslannoitesarja.

”Yara haluaa palvella laajasti kaikkia asiakassegmenttejä ja yrityskaupan myötä maa- ja metsätalouden tuotevalikoimamme täydentyy entisestään kierrätys- ja luomulannoitteiden osalta”, toteaa Yara Suomen kaupallinen johtaja Roland Westerberg

Lisätietoa:
Timo Räsänen, Erikoistuotteiden johtaja, Yara, Pohjoismaat ja Baltia, puh. 050 337 4514
Vesa Lehtomäki, Korona Invest Oy, hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 337 6969