toukokuuta 03, 2021

Työsuhdepyörien hankinta lähti Yarassa vauhdilla käyntiin

Yara Suomi on huhtikuun alusta tarjonnut koko henkilöstölleen mahdollisuuden hankkia verovapaa työsuhdepyörä. Ensimmäisen kuukauden aikana 56 yaralaista on tilannut itselleen pyörän.

”Tämä on aivan loistava juttu! Haaveenani oli hankkia täksi kesäksi kunnollinen polkupyörä ja tämä pyöräetu tuli juuri sopivaan aikaan ja mahdollisti hienon sähköpyörän hankkimisen”, kuvailee Raija Vesterinen, joka työskentelee Yarassa HR-asiantuntijana.

Yara on solminut sopimuksen Vapaus Bikes Finlandin kanssa, jonka kautta pyörän hankinta sujuu helposti. Ensimmäisen kuukauden aikana 56 yaralaista on tilannut itselleen työsuhdepyörän, joista 27 on jo toimitettu.

 Lasse Keronen Vapaudesta kertoo, että lukumäärä on iso näin lyhyessä ajassa. Ennuste on, että noin 10-15 % henkilöstöstä hankkii itselleen työsuhdepyörän ja tahti Yarassa on ollut hieman keskimääräistä kovempi.

Pyöräedun tarjoaminen on Yarassa käytännön keino toteuttaa sekä työntekijöiden hyvinvointiin että hiilineutraalisuuteen liittyviä tavoitteita. Pyöräily vaikuttaa positiivisesti terveyteen ja näkyy työhyvinvoinnin parantumisena ja vähenevinä sairauspoissaoloina, kertoo Mirja Puranen Yara Suomen HR:stä.

Globaalisti Yaran tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteeseen päästään panostamalla muun muassa energiatehokkuuteen, teknologiaan ja uusiutuviin energialähteisiin. Suurten hankkeiden lisäksi on näitä pienempiä toimia, joihin voimme kaikki osallistua, Puranen jatkaa.

Vapauden toiminta perustuu vastuullisuuteen ja kestävään liikkumiseen. Polkupyörä sitoo autoja vähemmän luonnonvaroja ja lisäksi pyöräily tuo selviä terveyshyötyjä. Pandemia on vaikuttanut pyöräilyn suosion kasvuun globaalisti. Pyörien kysyntä on tällä hetkellä kovaa, joten pyörien toimitusajat saattavat olla pitkiä. Suomi on pyöräilyn suhteen ollut muita Pohjoismaita jäljessä, mutta tässä on nyt nähtävissä muutos. Pyöräetu on yleisesti ottaen ollut todella suosittu. Tällä hetkellä Vapaudella on noin 100 yritysasiakasta, joilla yhteensä on noin 50 000 työntekijää, Keronen kertoo.

Suomen valtio päätti viime syksynä tukea vähäpäästöisemmän liikenteen kehittämistä mahdollistamalla verovapaat työsuhdepyörät. Yaralla edun edellytyksenä on voimassa oleva vakituinen työsuhde ja pyöräetu tarjotaan osana kokonaispalkkaa.

”Alun perin en ajatellut hankkia sähköpyörää, mutta olen todella tyytyväinen valintaani. Lajista tuli kertaheitolla mukava ja se on tosi hyvä kuntoilumuoto. Moottoria ei ole pakko käyttää, mutta etenkin ylämäissä ja vastatuulessa se auttaa. Se mahdollistaa myös sen, että voin tulla töihin pyörällä vaikka matkaa on 25 km. Nyt odotan innolla, että säät lämpenevät ja pääsisin kunnolla ajelemaan, Vesterinen sanoo”.

Lisätietoja:

Mirja Puranen, HR Service Manager, Yara Suomi Oy, puh. 050 598 7680, mirja.puranen@yara.com

Lasse Keronen, Chief Customer Officer & Partner, puh. 050 5254098, lasse@vapaus.io