huhtikuuta 20, 2021

Yara tukee Uudessakaupungissa Kasarminlahden esteettömän lintulavan rakentamista

Yara osallistuu Uudessakaupungissa Kasarminlahden esteettömän lintulavan rakentamisen kustannuksiin 20 000 eurolla. Lintulava valmistuu syksyn 2021 aikana ja tarkoituksena on, että lavalle päästään seuraamaan muuttolintujen saapumista ensi keväänä.

Lintulava rakennetaan esteettömän luontopolun yhteyteen Kasarminlahden pohjoisrannalle kivilaiturin kohdalle. Esteettömyys tarkoittaa, että polku ja lintulava rakennetaan turvallisesti kuljettavaksi. Reitin ja lintulavan saavuttaa helposti kävellen tai pyörällä ja liikuntarajoitteisten, ikäihmisten ja lapsiperheiden on sujuvaa kulkea reitillä.

”Olemme todella iloisia, että voimme osallistua hankkeen toteuttamiseen. Monimuotoisuuden lisääminen sen kaikissa muodoissa on Yarassa tärkeä tavoite ja tämä hanke istuu tavoitteeseemme erittäin hyvin. Esteetön reitti ja lintulava palvelevat monipuolisesti asukkaita ja hankkeen johdosta useammilla seudun asukkailla on mahdollisuus saada luontoelämyksiä”, toteaa Yara Uudenkaupungin tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio pitää erinomaisena asiana, että Yara on lähtenyt mukaan kehittämään alueen luontomatkailua ja sitä, että yhä useammalla ihmisellä on mahdollisuus päästä luontoon Kasarminlahdella. Ilman Yaran tukea hanketta ei olisi voinut toteuttaa näin laajana. Meidän pitäisi pyrkiäkin tähän, että kaupunki ja yritykset yhdessä veisivät tämän tyyppisiä hankkeita eteenpäin.

Lintulavalle johtaa noin 40 metriä pitkä laituriosuus ja sen varrelle tulee muutama levähdystasanne. Lintulava ja sinne johtava laituri ovat kaiteellisia ja lavalle rakennetaan penkit istumista varten. Lintulava on kooltaan noin 4 x 6 metriä.

Kaupunki on saanut valtionavustusta hanketta varten myös Ympäristöministeriöltä.

 Lisätietoja:

Teija Kankaanpää, tehtaanjohtaja, Yara Uusikaupunki, puh. 050 568 6001, teija.kankaanpaa@yara.com

Annakaarina Lamminpää, kaavasuunnittelija, Uudenkaupungin kaupunki, puh. 050 3705771