toukokuuta 20, 2021

Tarkkaile kasvustojasi ja varaudu lisälannoittamaan

Kosteiden kevätsäiden myötä ravinteet ovat olleet hyvin kasvien käytettävissä, mutta runsaat sateet ovat myös huuhtoneet typpeä ja rikkiä maasta. Rikki parantaa typen hyväksikäyttöä, joten tarkkaile kasvustojasi ja varaudu lisälannoittamaan rikkipitoisilla YaraBela -lannoitteilla.
Tarkkaile kasvustojasi ja varaudu lisälannoittamaan
Tarkkaile kasvustojasi ja varaudu lisälannoittamaan

Syysviljojen kasvustot ovat erittäin reheviä ja ne aloittavat korrenkasvua. Niiden toinen lannoitus on ajankohtainen lähipäivinä. Kuvassa on atfarmilla tehty lisälannoituskartta syysvehnä Ceylonille 20.5. otetusta satelliittikuvasta.

Rikkilannoituksen täydentämiseen kasvukaudella sopii myös YaraVita THIOTRAC –lehtilannoite. YaraVita-valikoimassa on nyt myös uusi erikoiskasvien lehtilannoitukseen kehitetty YaraVita MULTICROP BIO, joka soveltuu esimerkiksi palko- ja öljykasveille sekä kuminalle.

Yara Kotkaniemen koetilalla on saatu hyviä tuloksia biostimulanttien käytöstä eri kasveilla. YaraVita BioNUE ja YaraVita BIOTRAC -biostimulantit parantavat kasvin stressinsietoa ja ne kannattaa ottaa osaksi lannoitusohjelmaa. Niiden käyttö on helppoa: 1 l/ha rikkaruiskutuksen yhteydessä. Toinen käsittely tarvittaessa, jos sääolot ovat vaikeat.

Lehtilannoituksen ja biostimulanttikäsittelyn voi tehdä viljoille esimerkiksi rikkaruiskutuksen yhteydessä – tarkista aina sekoitettavuus kasvinsuojeluaineiden kanssa sekoitustaulukosta yara.fi/yaravita -sivulta.