maaliskuuta 24, 2021

Tilaa Yara Typpiliuos valkuaisen nostoon

Yara Typpiliuoksella on helppo täydentää typpilannoitusta kasvukauden aikana. Se sopii pienten lisätyppimäärien täydentämiseen ja kasvun loppuvaiheessa viljojen valkuaisen nostoon. Yara Typpiliuos 390 irtotuotteen tilausaika on nyt meneillään ja viimeinen tilauspäivä on perjantai 31.5.2021.
Tilaa Yara Typpiliuos valkuaisen nostoon
Tilaa Yara Typpiliuos valkuaisen nostoon

Yara Typpiliuos 390 irtotuotteen tilausaika on nyt meneillään ja viimeinen tilauspäivä on perjantai 31.5.2021. Toimitamme tilaukset viljelijän omiin astioihin viikolla 24. Muita pakkauskokoja (200 l ja 1000 l kontti), on saatavilla jatkuvasti. Pakattua typpiliuosta toimitetaan Turusta 25.3.2021 lähtien varastotilanteen mukaan.

Yara Typpiliuos on helppo tapa täydentää typpilannoitusta kasvukauden aikana. Pienten lisätyppimäärien täydentämiseen ja viljojen valkuaisen nostoon maitotuleentumisvaiheessa typpiliuos on oikea täsmätyökalu yhdessä YaraVita Thiotracin kanssa. Tilaamalla Yara Typpiliuos irtotuotteena omaan säiliöön, vähennät myös pakkausjätettä tilallasi.

Ohjeet Typpiliuoksen käyttöön

Yara Typpiliuos 390 sopii viljojen ja öljykasvien kasvukauden aikaiseen lisätyppilannoitukseen sekä puutarha- ja juurikasvien kastelu- ja lehtilannoitukseen. Yksi litra Yara Typpiliuosta sisältää 390 g typpeä.

Käyttömäärä: 10-50 l/ha levitystavasta riippuen.

Lannoitesuuttimilla maahan levitettäessä voidaan käyttää väkevämpiä liuoksia: 50 l + 50 l vettä/ha

Viljoille kasvustoon viuhkasuuttimilla ruiskutettaessa suositus on Yara Typpiliuosta, 30 l + YaraVita Thiotrac 300, 5 l + 200 l vettä/ha.

Jos seokseen lisätään kasvinsuojeluaineita, Yara Typpiliuoksen määrä saa olla enintään 18 l + 200 l vettä. Tarkasta aina seoksen sopivuus.

Nestemäinen typpilannoitus sopii lisälannoitukseen

Viljan lisälannoitus onnistuu myös nestemäisellä typpilannoituksella. Yara Kotkaniemen kolmen vuoden koesarjasta näkyy, että ohran sato nousi 850 kg/ha ja kevätvehnän sato 470 kg/ha korrenkasvuvaiheessa annetulla lisätyppilannoituksella. Myös molempien viljalajien valkuaispitoisuus nousi, ohran 0,8 prosenttiyksikköä ja kevätvehnän 1,2 prosenttiyksikköä.
Kylvölannoitus oli tehty YaraMila-lannoitteena ja lisälannoitus Yara Typpiliuos 390 -tuotteella lannoitesuuttimilla. Seokseen kannattaa lisätä YaraVita Thiotrac 300 rikin riittävyyden varmistamiseksi. Yara Typpiliuos paransi viljelyn kannattavuutta selvästi.